POZNATI PODGORIČKI PAR ČEKA ČETVRTO DIJETE: Jedna od NAJLJEPŠIH žena na svijetu sada UZORNA MAJKA - Volim Podgoricu

POZNATI PODGORIČKI PAR ČEKA ČETVRTO DIJETE: Jedna od NAJLJEPŠIH žena na svijetu sada UZORNA MAJKA

Nakon 12 godina braka slavnoj manekenki Mariji Vujović i muzičaru Marku Vukčeviću ispuniće se želja da imaju brojno potomstvo: poslije kćerki Iris i Nore i sina Tristana početkom avgusta dobiće četvrto dijete, čije ime će izabrati tek kad ga uzmu u naručje.

Za supermodela Mariju Vujović Vukčević i njenog supruga, muzičara Marka Vukčevića, ova godina puna je radosnih događaja. Njihovo najstarije dijete, kćerka Iris završila je prvi razred osnovne škole, prvog juna su proslavili drugi rođendan sina Tristana, a u avgustu će njihova porodica biti brojnija za još jednog člana: četvrto dijete koje svi željno očekuju. Pol djeteta im nije važan, jedino o čemu brinu jeste da posljednje nedjelje trudnoće i porođaj proteknu kako treba. Vijest da će prelijepa Podgoričanka, koja je u svijetu modelinga postigla svjetsku slavu, četvrti put postati mama nije iznenadila one koji bolje poznaju ovaj par.

“Oboje smo odrasli u porodicama sa troje djece i od početka našeg braka govorili smo da bismo voljeli da imamo četvoro nasljednika. Sad nam se želja ostvarila i presrećni smo zbog toga. Da smo duže čekali, razlika između djece bi bila prevelika. Ovako se sve poklopilo. Iris je završila prvi razred, na jesen Nora kreće u školu, Tristan već ide u vrtić, tako da je ova beba došla u pravom trenutku, dok još nismo izašli iz roditeljske forme”, kaže uz smijeh prva manekenka sa ovih prostora koja se pojavila na čuvenom Pirelijevom kalendaru u društvu Naomi Kembel i Adrijane Lime, i pronijela “krila anđela” na reviji Victoria’s Secret.

Uvećanju porodice najviše su se obradovale njihove kćerke, sedmogodišnja Iris i šestogodišnja Nora.

“Njih dvije su nas stalno pitale kad ću roditi još jednu bebu. Kad smo im rekli da će uskoro dobiti brata ili sestru, silno su se obradovale. Marku i meni je uvijek bilo svejedno hoće li biti dječak ili djevojčica, a izgleda i njima, jer nisu tražile batu ili seku, već samo bebu. Sad su počele da mi govore kako žele da poslije ove rodim još jednu bebu, ali ja sam im ozbiljno rekla da mama neće više rađati. Četiri je naš srećan broj”, priznaje Marija, koja drugo stanje dobro podnosi pa joj obaveze oko djece ne padaju teško:

“Na početku trudnoće imala sam velike mučnine i tada je bilo malo teže organizovati se. Na sreću, škola nije daleko od našeg stana, pa sam vodila i vraćala Iris kad god sam mogla. Kad nisam, Marko je to radio, dok sam ja ostajala sa Norom i Tristanom, ako tog dana nisu išli u vrtić. Marko je tih prvih mjeseci preuzeo većinu kućnih i obaveza vezanih za djecu. Kasnije, kad su mučnine prošle, vratili smo se rutini. Ja sam više sa djecom, a on pomaže šta god je potrebno. U odličnoj sam formi, što je normalno jer sa troje klinaca morate biti u dobroj kondiciji”.

Iako podizanje djece uglavnom prate neprospavane noći i umor, u njihovom slučaju ni to ne predstavlja problem. Ponekad se desi da Marija i Marko spavaju samo pola sata u jednom danu, ali to ih ne čini nervoznim i ne utiče na njihov dnevni ritam.

“Tristan je još mali i on nam, za sada, diktira tempo. Iris i Nora ujutru, ako smo mi još u krevetu, dođu u dnevnu sobu, uključe televizor i sačekaju da im se mi priključimo, što je velika pomoć kad Tristan noću ne spava”, objašnjava Marija.

Foto: Luka Barović

Marko je snažan oslonac supruzi. Spreman je da podmetne leđa i muški podnese izazove podizanja troje djece.

Vaspitanje djece predstavlja ozbiljan zadatak kome su oboje potpuno posvećeni. Kažu da nisu strogi roditelji, ali da se red ipak mora znati.

“Trudimo se da sa djecom provodimo što više vremena. Nismo strogi. Kreativni nered je dozvoljen, tu djeca imaju veliku slobodu. Ipak, najvažnije nam je da ih naučimo da jedino radom mogu nešto postići, da je sve ostalo uspjeh na kratke staze. Tako su i nas naši roditelji učili. Sad su druga vremena, drugačije se djeca podižu, ali ono što je dobro ne treba mijenjati”, smatra Marko.

Marija, kojoj trudnoća nije narušila ljepotu, nema poseban način ishrane i ne razmišlja o kilogramima. Redovno ide na kontrole i uživa u hrani.

“Ni u prethodnim trudnoćama nisam mislila o tome koliko ću se ugojiti. Znam da ću, kad se porodim, ishranom i vježbama težinu vratiti na staro, tako da se time ne opterećujem. Jedem sve što mi prija, od kolača do raznoraznih jela, ali u manjim količinama”.

Ovih dana vrele podgoričke dane porodica je zamijenila morem, pa Marija, iako je u poodmakloj trudnoći, svakodnevno pliva. Društvo joj prave djeca i suprug.

“Već desetak dana smo na moru. Djeca su oduševljena i teško ih možemo natjerati da izađu iz vode, a mislim da i bebi prija morski ambijent. Šteta je što se za nekoliko dana moramo vratiti u Podgoricu jer Marko ima nastupe, ali do avgusta, kad očekujem porođaj, doći ćemo ponovo bar na još desetak dana. Jedino ako beba ne požuri, kao što je to uradio Tristan”, kaže Marija.

Jedna od najljepših žena svijeta, muza Toma Forda i miljenica najpoznatijih svjetskih fotografa Patrika Demaršelijea, Marija Testina i Stivena Mejzela, zbog porodice je ulice Njujorka zamijenila podgoričkim, i kaže da joj, od kada je postala mama, ne nedostaje modna pista.

“Učestvovala sam u revijama svih važnih kreatora današnjice, tako da sam sve profesionalne želje ispunila. Onoga trenutka kada sam prvi put postala mama, moji prioriteti su se promijenili. Sve je dobilo drugačiji smisao. Kockice su se posložile. Uloga majke mi je najvažnija. Srećna sam i ne žalim ni za čim. Kad bih mogla da vratim vrijeme, sve bih isto uradila. Da se nisam udala, sigurno bih ostala u Njujorku, ali nisam željela da naša djeca odrastaju u tom gradu. Uskratili bismo im mnogo toga. Život je ovdje lakši i ljepši za njihovo odrastanje”.

Dok broji dane do porođaja, direktorka modne agencije Models INC, Elite Model Look Montenegro, razmišlja i o poslovnim planovima.

“Traženje djevojaka za modeling nije lak posao. U Crnoj Gori ima dosta lijepih djevojaka, ali ne može svaka biti manekenka. Željela bih da neka od djevojaka iz naše agencije postigne uspjeh makar kakav sam ja postigla. Vjerujem da će se to ostvariti”.

Gloria.rs

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com