DPS NE ŽELI KUSOVCA: Predsjedništvo ga blokiralo iako je bio poslušan - Volim Podgoricu

DPS NE ŽELI KUSOVCA: Predsjedništvo ga blokiralo iako je bio poslušan

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista nije prihvatilo predlog tivatskog odbora te partije da predsjednik ostane gradonačelnik Siniša Kusovac.

Vrh DPS-a Crne Gore nije dao saglasnost na ovakav predlog tivatskog odbora i vratio je predlog Tivćanima na ponovno odlučivanje.

Predsjedništvo je blokiralo Kusovca iako je opšta ocjena da je od kada je došao na mjesto gradonačelnika umjesto Snežane Matijević (DPS) sprovodio direktive partije, bez obzira na posljedice koje su one nosile za sam grad. Jedna od njih je kontroverzno opraštanje Porto Montenegru duga od 5,6 miliona eura za komunalije, preko nastavka zapošljavanja po partijskoj osnovi u organima lokalne uprave, do ćutanja u mnogim situacijama gdje se finansijski i životni interesi Tivta kose sa planovima državnog vrha.

DPS je prethodno najavio da će nastojati da u slučajevima gdje oni vrše lokalnu vlast, ista osoba ne bude predsjednik Opštine i istovremeno predsjednik partijskog odbora.

U vrhu partije Kusovcu je, prema informacijama “Vijesti”, sporna loša realizacija izbornog programa DPS iz 2016. u situaciji kada Tivat od redovnih lokalnih izbora dijeli tek nešto više od pola godine.

Loši rezultati u upravljanju opštinskim finansijama jer je on Tivat za 3,5 godine iz pozicije budžetskog suficita od skoro 7 miliona eura, doveo u situaciju da Opština mora uzimati kredit od milion i po eura za infrastrukturne projekte.

Takođe, prvi put poslije niza godina je nedavno zaposlenima u Opštini i njenim preduzećima i ustanovama, plata isplaćena sa nekoliko dana zakašnjenja jer u gradskoj kasi nije bilo dovoljno novca, ni usred ljetnje turističke sezone.

Kusovac juče nije želio da za „Vijesti“ komentariše odluku Predsjedništva istakavši da će to učiniti kada ona bude zvanično objavljena.

Petričević, Štilet ili Laković kao pretendenti za vrh lokalnog odbora

Kao mogući kandidati za novog predsjednika OO DPS–a Tivat figuriraju aktuelni menadžer Opštine Marko Petričević, ljekar dr Predrag Štilet i jedan od mlađih članova – nekadašnji umjetnički direktor Centra za kulturu Tivat Dragan Laković.

DPS, inače, do danas nije objavio imena 58 članova novog OO Tivat iako su oni izabrani na izbornoj konvenciji održanoj 23. juna.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com