,,Rekao je da moram da napustim Crnu Goru, ako želim da mi život poštedi. Sjeli smo u njegov „BMW“ i on me odvezao do Berana mislim” - Volim Podgoricu

,,Rekao je da moram da napustim Crnu Goru, ako želim da mi život poštedi. Sjeli smo u njegov „BMW“ i on me odvezao do Berana mislim”

Nišlija Milan Dinić tvrdio je da nikada nije planirao ubistvo sada pokojnog Budvanina Slobodana Šaranovića, kao što to piše u optužnici Specijalnog tužilaštva, po kojoj ga je za ovu likvidaciju angažovao Baranin Alan Kožar.

Optuženi je juče tvrdio da Kožara ne poznaje i da nikada nije imao komunikaciju sa njim.

Nasuprot tvrdnjama tužilaštva, Dinić je vijeću sutkinje Biljane Uskoković, objasnio da je živio desetak godina u zgradi naspram koje je stanovao Šaranović, ali i da ga je upravo sada pokojni Budvanin u decembru 2016. godine angažovao za nadgledanje zgrade ili automobila.

“Rekao mi je da će mi plata biti 500 eura. Prihvatio sam jer je to bio lakši posao od moleraja kojim sam se bavio, ali i bolje plaćen. Istog dana, nekoliko sati kasnije Šaranović mi je u ulazu svoje zgrade predao crni pištolj i telefon “blekberi”. Kazao mi je da ga putem tog telefona obavještavam ako primijetim neku sumnjivu osobu i da će me on na taj broj pozvati kada budem trebao da izađem i izvidim situaciju”, rekao je Dinić.

Ovaj posao, kako tvrdi, nije dugo obavljao, jer je nakon svađe sa majkom koja mu je pronašla pištolj, odlučio da Šaranoviću kaže da više ne može da radi za njega. Tada mu je, objasnio je, vratio oružje i telefon.

“Istog dana sam se sreo sa Šaranovićem. Kada sam mu saopštio da više ne mogu da radim za njega on me je napao da sam nepošten i rekao da se kod njega tako lako ne prestaje sa radom. Dodao je i da ima jake veze u DB-u, ali i da moram da napustim Crnu Goru, ako želim da mi život poštedi. Sjeli smo u njegov „bmw“ koji sam nadgledao i on me odvezao do Berana mislim. Nijesam siguran koji je to grad, ali znam da je na sjeveru Crne Gore. Kupio mi je kartu do Beograda, nakon čega sam otišao za Beograd”, dodao je Dinić.

On je, odgovarajući na pitanja, kazao i da se njegova majka sastajala sa Šaranovićem, nakon što je on napustio Budvu, ali i da je na njegov nagovor morala da precrtava neku skicu i piše odgovore koje joj je on diktirao.

“To je uradila jer joj je Šaranović prijetio da će meni naškoditi ako to ne uradi, jer on drži i Beograd”, naveo je on.

Šaranovićeva supruga Gordana je objasnila da je pismo i skicu koji se nalaze u spisima predmeta pronašla nakon ubistva njenog supruga. Dodala je i da joj je suprug, nakon što se informacija pojavila u medijima, kazao da mu je krajem decembra prišao momak južnjačkog akcenta koji mu je predao pištolj i telefon.

“Slobo mi je tada ispičao i da je pitao tog mladića šta dobija ako ga ubije, na šta mu je on odgovorio da su mu obećali da će za ovo dobiti stan u Srbiji, 100.000 eura, te ako bude otkriven da će mu biti plaćen advokat i troškovi i da će mu porodica biti zbrinuta. Slobo je kazao i da je tada dao tom mladiću 300,400 eura”, navela je Gordana.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com