Novim sistemom zakazivanja pacijenti će imati mnogo više termina na raspolaganju - Volim Podgoricu

Novim sistemom zakazivanja pacijenti će imati mnogo više termina na raspolaganju

Generalna direktorica Direktorata za kontrolu kvalitetazdravstvene zaštite Vesna Miranović kazala je da su tokom analize zauvođenje platforme za elektronsko zakazivanje utvrdili da određeni ljekari specijalisti ne rade u punom obimu i da pojedine ambulante rade od devet do 12 časova, umjesto pet sati duže, dok su ostali ljekari preopterećeni. Miranovićeva je istakla da će novim sistemom elektronskog zakzaivanja pacijenti imati znatno više termina na raspologanju, jer su uveli smjene za doktore i raspored rada, koji će kontrolisati direktori ustanova, piše Dan.

“Specijalisti sada imaju mogućnost da zakazuju dijagnostičke procedure pacijentima i kontrolne preglede, kako se ne bi pravila gužva i građani ponovo morali preko izabranihdoktoradazakazujusnimanja. Kada su u pitanju ljekari na primarnom nivou, benefit je taj što neće morati datragaju zaterminimakojihnema. Neće više morati da zakazuje preglede za magnetnu rezonancu, zato što će toubuduće raditi isključivoljekari Kliničkog Centra Crne Gore”, istakla je Miranovićeva.

Objasnila je da kada nema dostupnih termina u roku od mjesec u najbližoj bolnici, onda se otvaraju termini za sve ostale bolnice gdje će pacijente moći da šalju po čitavoj državi, što će omogućiti da crnogorski zdravstveni sistem najzad funkcioniše kao jedinstven organizam.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgićkazao je da je Fond pružio punu logističku i tehničku podršku u realizaciji projekta “Nova platforma za centralno zakazivanje” jer, kako je naveo, postoji realno očekivanje da će ta platforma riješiti brojne probleme s kojima su se suočavali osiguranici.

“Svaka novina, pa i ova, sa sobom nosi izvjesne dileme i otpore, zbog toga u prvim danima ovog projekta dolazi do određenih nesnalaženja. Međutim, svaki početak je težak i mi čvrsto vjerujemo da će ova platforma dati svoje rezultate”, istakao je Čirgić.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com