STRAVIČNA EKSPLOZIJA: Odletjela ulazna vrata i prozori, plamen zahvatio kuću i sve je krenulo da gori - Volim Podgoricu

STRAVIČNA EKSPLOZIJA: Odletjela ulazna vrata i prozori, plamen zahvatio kuću i sve je krenulo da gori

Nisam čuo eksploziju samo se sjećam da bjelila koje je bilo pred mojim očima, ispričao je Milorad, jedan od članova mngobrojne porodice Femić, na Brzavi kod Bijelog Polja, koji su prekjuče ostali bez krova nad glavom.

Milorad je zadobio lakše povrede u vidu opekotina i razderotina, a u trenutku eksplozije i požara nalazio se ispred kuće. Od detonacije je odbačen par metara unazad i zadobio opekotine. Na sreću, niko od ukućana nije bio u kući, jer su bili na poljskim radovima.

U prizemlju kuće su živjele porodice braće Donka, Radovana i Milorada sa starom majkom.
Njihov rođak i predsjednik Mjesne zajednice Nikola Femić je kazao da je u požaru sve uništeno a da porodica živi bez ikakvih primanja.

“Prvi su u pomoć pritekli rođaci koji žive u komšiluku, koji su juče i danas sakupljali i novčanu pomoć. Porodica je smještena po okolnim kućama i prvo što im je potrebno pored hrana je garderoba”, kazao je on, dodajući da će pomoć uputiti i bjelopoljska Opština, a da su pored gradonačelnika Petra Smolovića mnogi pozivali da pitaju na koji način mogu da pomognu i kako da uplate novac ovim nevoljnicima.

Nikola Femić je ispričao da se sve desilo iznenada.

“Odjednom se čula jaka eksplozija u prizemlju, od koje su odletjela odvaljena ulazna vrata i prozori. Plamen je uzahvatio kuću i sve je krenulo da gori”, rekao je Femić.

On je pojasnio da ne postoji ništa što su uspjeli da spasu iz kuće, iako su pripadnici Službe zaštite i spašavanja brzo stigli na lice mjesta.

Prema nezvaničnim podacima uzrok požara su neispravne instalacije, koje su dovele do varničenja, koje je dospjelo do bidona sa naftom, koji se nalazio u prizemlju.

Svi koji žele da pomognu porodicu Femić, to mogu da učine uplatom na broj Žiro računa kod Prve banke broj: 535-0700200153199-59, na ime Milorad Femić.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com