“Ako stvarno hoćete u EU, vaši politčari moraju prestati TRPATI U SVOJE DŽEPOVE” - Volim Podgoricu

“Ako stvarno hoćete u EU, vaši politčari moraju prestati TRPATI U SVOJE DŽEPOVE”

Morate iskorijeniti korupciju i, ako hoćete da postanete članica EU, morate da ubijedite vaše političare da se stvarno zalažu na tom putu. Neki od vaših političara govore da jesu za Evropu, za demokratiju, ali ne čine ništa u tom pravcu. Moraće da slijede nova pravila i da odustanu od onoga što trpaju u svoje džepove – rekla je Pak

U organizaciji Instituta „Robert Šuman” i Fondacije „Konrad Adenauer” za Srbiju i Crnu Goru, u rožajskom eko-kompleksu „Jela” počela je trodnevna informativna radionica o Evropskoj narodnoj partiji. Povod za organizovanje sesije je inicijativa Bošnjačke stranke da pristupi toj asocijaciji. Taj proces, kako je saopšteno, počeo je prije nekoliko mjeseci i biće finalizovan početkom septembra.

Direktor Instituta „Robert Šuman” Gabor Berczeli je kazao da ih je obradovala želja BS-a, koja, kako je naveo, baštini evropske vrijednosti, da postane član njihove mnogobrojne porodice. O vrijednostima EPP i Evropskog parlamenta govorila je Doris Pak, dugogodišnji poslanik Evropskog parlamenta i predsjednica Foruma žena EPP.

– Nevjerovatno je koliko ljudi napušta ovaj region, a mi ne želimo da on postane starački dom i da ovdje nemate ljude koji će donijeti budućnost ove države. Demokratija mora da funkcioniše u potpunosti, ali vaša vlada i vaše političke partije ne rade na tome. Morate iskorijeniti korupciju i, ako hoćete da postanete članica EU, morate da ubijedite vaše političare da se stvarno zalažu na tom putu. Neki od vaših političara govore da jesu za Evropu, za demokratiju, ali ne čine ništa u tom pravcu. Moraće da slijede nova pravila i da odustanu od onoga što trpaju u svoje džepove – rekla je Pak.

Politički direktor BS-a Suljo Mustafić kazao je da su prepoznali vrijednosti EPP-a i Evropskog parlamenta i da su prva i zasad jedina stranka u Crnoj Gori koja će uskoro postati članica te asocijacije.

Predsjednik Mladih BS-a Sead Šahman naveo je da će učlanjenje BS-au EPP imati veliku važnost za Crnu Goru.

dan.co.me

2 komentara

  1. da da treba mrs Pak ali samo jeste li pomislili koji ovđe mentalite naroda pa kako onda njega ubijditi da korupcija nije dobra i da vodi samo u ambis, nego što neprobate da pomognet nešto u saradnji sa našom Vladom koja će sve dobre namjerne za EU podržati dajte vaše ljude inspekcije i nek vrstu policije koja bi bila na području svuda po CG pa kad neko pokuša korupciju hop klamfe na ruke odmah pa onda nema o kume o brate pomagaj , nego pomalo smo počtli da sumnjamo u vas Pak kao da je obrnuto

  2. Učlanjivati u evropsku partiju ljude koji nikada nijesu, niti bi, prodali zemlju pripadniku hrišćanske vjeroispovijesti. Iste učlaniti u evropsku partiju a da ti budući članovi udaju kćeri za hrišćana smatraju porodičnom tragedijom i poniženjem neviđenih razmjera. Ovi evropljani nikako da shvate sa kime imaju posla.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com