Home / NOVOSTI / AKO ŽELITE KUĆU U ŠVAJCARSKOJ, OVO JE ZA VAS! Za 1 euro prodaju kamene kuće u ovom predivnom selu kraj jezera (FOTO)

AKO ŽELITE KUĆU U ŠVAJCARSKOJ, OVO JE ZA VAS! Za 1 euro prodaju kamene kuće u ovom predivnom selu kraj jezera (FOTO)

Švajcarsko planinsko selo planira da proda nekoliko kuća, po cijeni od po jedan švajcarski franak (manje od jednog evra) u pokušaju da obnovi udaljeni grad blizu italijanske granice.

Riječ je o najjužnijem švajcarskom kantonu Tićino, koji prodajom kuća po simboličnoj cijeni želi da oživi zaseok.

Na raspolaganju je devet kuća od kamena, a kupci nakon zaključenja ugovora moraju da ih renoviraju po tamošnjim propisima. Kuće se nalaze u planiskom području s pogledom na jezero Magiore, a imaju dostupne vodovodne instalacije, što značajno olakšava uređenje.

Prema onome što se može naći na internetu, plan sela je napisan na italijanskom jeziku, a piše da je mjesto “skoro potpuno napušteno od sedamdesetih još, ali je zadržalo svoju izvornu strukturu sa tradicionalnim arhitektonskim elementima”.

Lokalne vlasti planiraju da izgrade i kolibu za planinare i bicikliste u pokušaju da privuku ljude u to područje.

Ovo je samo jedna u nizu akcija koje lokalne vlasti napuštenih sredina sprovode kako bi svoja sela i gradove spasili od izumiranja. Na sličan način već su ljude mamile lokalne vlasti na Siciliji, na grčkim ostrvima i u Španiji.

(Telegraf Biznis)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com