ČEKA SE ODLUKA DPS-A: Ko će preuzeti dva skupštinska odbora? - Volim Podgoricu

ČEKA SE ODLUKA DPS-A: Ko će preuzeti dva skupštinska odbora?

Mjesta predsjednika dva skupštinska odbora za bezbjednost i odbranu, kao i politički sistem, pravosuđe i upravu, uskoro će biti upražnjena, ali poslanički klub DPS će, najvjerovatnije, odluku o kandidatima za ta mjesta donijeti na kraju ovoga ili početkom jesenjeg zasijedanja.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Obrad Mišo Stanišić podnijeće ostavku na to mjesto zbog preuzimanja dužnosti ambasadora u Sarajevu, dok će Zeljko Aprcović napustiti čelnu funkciju u Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu jer je izabran za predsjednika opštine Kotor.

Pobjeda nezvanično saznaje da bi u “igri za predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu mogli biti Milorad Vuletić ili Branko Čavor iz DPS-a. Članovi tog tijela iz DPS-a, osim Vuletića i Čavoravsu i Miodrag Vuković, Marta Šćepanović i Luiđ Škrelja, koji već predsjedavaju određenim skupštinskim odborima. Vuković predsjedava Ustavnim, Šćepanović Zakonodavnim, a Škrelja Administrativnim odborom. Ukoliko DPS bude za predsjednika Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu birala svog predstavnika iz tog tijela, moći će da bira između Miloša Nikolića, Danijela Zivkovića, Marije Ćatović i Jovanke Laličić. Osim njih članovi su i Andrija Nikolić koji već predsjedava Odborom za međunarodne odnose i iseljenike, kao i Radule Novović koji vodi Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport.

Pobjeda

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com