CRNOGORKA KOJU SVI ZNAMO SE POJAVILA U KULTNOJ SERIJI “SEKS I GRAD”: Ovaj detalj je mnogima promakao (VIDEO/FOTO) - Volim Podgoricu

CRNOGORKA KOJU SVI ZNAMO SE POJAVILA U KULTNOJ SERIJI “SEKS I GRAD”: Ovaj detalj je mnogima promakao (VIDEO/FOTO)

Jedna od naših najpoznatijih umjetnica, Marina Abramović, od malih nogu imala je želju da svoja djela pokaže cijelom svijetu.

Nakon što je završila Akademiju lijepih umjetnosi u Beogradu, preselila se u Njujork, a papir i olovku koje je do tada koristila, zamijenila je ljudskim tijelom.

Oduvijek je željela da ispita granice ljudskog uma, te se u svojim izložbama često izlagala neprijatnim situacijama, na koje se mnogi ne bi usudili ni da pomisle.

Umjetnica koja sebe naziva “bakom performansa”, dobila je mnogobrojna priznanja za svoja djela, a jedan od njenih “radova” posebno se svidio reditelju svjetski popularne serije “Seks i Grad”, pa je odlučio da snimi epizodu u muzeju, gdje je Marina u tom trenutku imala izložbu.

Mnogi za ovaj detalj nisu znali, a u pitanju je performans “Kuća sa pogledom na okean”.

Marina Abramović

Foto: Profimedia

Scenu kada glavna junakinja, Keri Bredšo, u šestoj sezoni, prvi put sreće umjetnika Aleksandra Petrovskog se vjerovatno svi sjećate, a da li ste obratili pažnju na ambijent oko njih?

Isječak epizode snimljen u Šon Keli galeriji, trenutno ima oko dva miliona pregleda na “Jutjubu”, a u komentarima ispod ipak možemo vidjeti da su pravi fanovi prepoznali Marinin radi.

To je samo jedan u nizu njenih uspjeha, a za već pomenuti performans 2003. godine, dobila je “Besi” nagradu grada Njujorka.

Ukoliko niste znali, tokom cijelog performansa “Kuća sa pogledom na more”, umjetnica je dvanaest dana živjela na uzdignutoj platformi, koja podseća na enterijer kuće, bez hrane i u tišini.

Pred očima posmatrača, ona se potpuno ogolila i radila radnje koje radi i inače, kada je sama u četiri zida.

Marina Abramović

Foto: Profimedia

Išla je do najeksremnijih detalja – kupala se naga, obavljala nuždu, spavala, obarala namještaj, bjesnila, smijala se i iskazivala sve emocije koje je u trenutku osjećala.

Kratke isječke sa ove izložbe možete pogledati u videu ispod:

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com