DJEČAKA IZ SRBIJE MORE ODVUKLO NA PUČINU: Djevojka spasilac zaplivala za njim, ali je i njoj onda trebala pomoć! - Volim Podgoricu

DJEČAKA IZ SRBIJE MORE ODVUKLO NA PUČINU: Djevojka spasilac zaplivala za njim, ali je i njoj onda trebala pomoć!

Nesvakidašnja drama odigrala se danas u popularnom grčkom ljetovalištu Toroni, na Halkidikiju, kada je vjetar dječaka iz Srbije od nekih sedam-osam godina, koji se nalazio na dušeku, odvukao na pučinu tako da čak ni spasioci nisu mogli da mu priđu.

Prema riječima očevica, turiste iz Srbije koji je na ljetovanju u ovom grčkom gradiću, voda je bila mirna i bez većih talasa, ali je ipak bilo vjetra. Dijete se kupalo na par metara od obale na gumenom dušeku na naduvavanje.

– Vjetar je malo po malo dijete nosio na pučinu, kada je ono počelo da doziva već je bilo pedesetak metara od obale, ali zbog snage vjetra niko nije uspio da mu priđe – ispričao je svjedok ovog događaja i dodao da je samo nekoliko trenutaka bilo potrebno da vjetar odvuče dijete “preko 100 metara od obale”.

perazica do jadransko more crna gora

U tom trenutku je u vodu skočila djevojka spasilac. Međutim, kako navodi svjedok, ona je posle nekih 100 metara brzog plivanja “izgubila snagu” tako da je i njoj bila neophodna pomoć, a za to vrijeme “dječak je već bio dosta daleko od svih kupača i obale”.

– Pored kućice za spasioca bio je čamac i konačno su se neki Grci sa plaže pribrali i uspjeli nekako čamcem da dođu prvo do djevojke, a onda i do dječaka – objašnjava svjedok i dodaje da je cijela akcija spasavanja trajala najmanje 20 minuta.

– Da su sa čamcem zakasnili minut ili dva, pitanje je šta bi bilo – još je u šoku sagovornik.

Ipak, na kraju, dječak je izvučen na obalu živ i zdrav, dok je djevojci-spasiocu, koja je prvo pokušala da spasi dijete, bilo neophodno ukazati medicinsku pomoć.

Kako objašnjavaju srpski turisti iz Fejsbuk grupe “Sitonija na dlanu”, plaža u Toroniju je veoma lijepa, ali posle divnog plićaka brzo nailazi dubina i roditelji moraju da budu veoma oprezni sa svojim mališanima.

 

Telegraf

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com