Home / NOVOSTI / Hronika / FILMSKA AKCIJA: Pokušaj bjekstva iz spuškog zatvora
Zatvor u Spužu

FILMSKA AKCIJA: Pokušaj bjekstva iz spuškog zatvora

Desetak metara dijelilo je od slobode pritvorenika Adisa Adžovića (22) koji je juče preskočio bedeme Istražnog zatvora i krenuo da bježi ka ulici na kojoj ga je, navodno, čekao automobil.

U dvorištu upravne zgrade Uprave za izvršenje krivičnih sankcija uhvatili su ga službenici obezbjeđenja.

Prema saznanjima “Vijesti” Adžović je oko 14 sati i 50 minuta, dok je bio na šetnji, skinuo majicu, uzverao se uz bedem Istražnog zatvora koji na vrhu ima bodljikavu žicu, preskočio i krenuo da bježi ka drugoj prepreci – zaštitnoj ogradi.

Nakon što je preskočio i tu žicu, visoku oko šest metara, potrčao je kroz dvorište upravne zgrade, gdje je i uhvaćen.

Navodno, službenicima obezbjeđenja Uprave za izvršenje krivičnih sankcija je i priznao da ga na ulici čeka automobil.

Prema nezvaničnim informacijama iz UIKS-a Adžović je po tijelu imao više ogrebotina nastalih od preskakanja bodljikave žice. “Skinuo je majicu kako bi lakše pobjegao, odnosno da ne bi zapinjao, jer je sigurnosna rola bodljikave žice prilično velika. Zbog toga je imao više ogrebotina i povreda, ali ga ni to nije zaustavilo već je nastavio da bježi”, rekao je sagovodnik “Vijesti”.

Dodao je da je nejasno kako bijeg pritvorenika nijesu spriječili službenici unutrašnjeg i spoljnjeg obezbjeđenja koji su nadgledali šetnju.

Adžović je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

Hapšen je zbog više krađa počinjenih na teritoriji Podgorice, navodno i tada je preskako ograde kuća u koje je provaljivao i iz kojih je odnosio novac, zlato, tehničke uređaje…

Iz UIKS-a su zvanično saopštili da je Adžović “izvršio pokušaj bjekstva iz zatvora”:

“Za vrijeme boravka na otvorenom prostoru, tj. korišnjenja prava na šetnju u ovoj organizacionoj jedinici. Pravovremenom intervencijom službenika obezbjeđenja spriječeno je bjekstvo pritvorenog lica”.

Objašnjavaju da su o pokušaju bjekstva obavijestili Upravu policije – Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad:

“Radi preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti, a protiv ovog pritvorenika biće sproveden i disciplinski postupka radi utvrđivanja njegove disciplinske odgovornosti. Takođe, u konkretnom slučaju ispitaće se da li je u postupanju službenika obezbjeđenja bilo propusta u radu”, saopšteno je iz UIKS-a.

Odgovarajući na pitanja “Vijesti” pojasnili su da su o pokušaju bjekstva obavijestili i sud čijom odlukom je Adžović u pritvoru.

Vijesti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com