Home / PG INFO / Aktuelno / GOLUBOVCI Uložili 47.827 dolara, a ne 200.000 eura
Golubovci

GOLUBOVCI Uložili 47.827 dolara, a ne 200.000 eura

Na sjednici Skupštine opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci odbornici vlasti usvojili su završni računa finansijskog plana za 2018. godinu uprkos tvrdnjama opozicije da se neki podaci ne poklapaju. Vesna Maraš, u ime predlagača, navela je da su ukupni primici planirani na 2.725.000 eura i realizovani u iznosu 2.351.567 eura. Iz budžeta Glavnog grada prihodovano je 2,3 miliona eura.
– U prošloj godini uloženo je 1.500.305 eura za kapitalne projekte. Od projekata koji su planirani finansijskim planom jedino se nije ušlo u izgradnju ulice do nove srednje škole.Izgradnja je krenula početkom tekuće godine. Ostali planiralni projekti su realizovani – navela je Maraš.
Odbornik Demokrata Luka Krstović kazao je da se podaci iz završnog računa finanisjkog plana za prošlu godinu ne poklapaju sa podacima sa sajta organizacije UNDP u dijelu koji se odnosi na izgradnju objekta za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom čiji će korisnik biti Centar za pružanje usluga iz oblasti i dječje zaštite.
– U završnom računu je navedeno da je opština kancelariji UNDP-a prenijela 200.000 eura kao partneru koji realizuje projekat izgradnje.

Ko pogleda sajt UNDP tamo su drugačiji podaci. I dolazi do sledećih cifara – 2017. godine nula, 2018. godine 47.827 dolara, a u ovoj godini oko 225.808 dolara. Dakle, tokom 2018. godine u kapitalne projekte Zete je uloženo 1.300.000 a ne kako vi tvrdite 1.500.000 eura. Realna realizacija kapitanog budžeta je svega 70 odsto, što je poražavajuće – kazao je Krstović
Krstović smatra da je krajnje vrijeme da se opština pozabavi time da poveća svoj saldo kada su tekući prihodi u pitanju.
– Rashodi za usluge su enormni. Tokom obilježavanja Dana opštine potrošeno je 2.300 eura za binu, za foto snimanje ste namijenili 1.700 eura, za pozivnice ste namijenili da potrošite 500 eura. Pored toga 109.000 dodijeljeno je FK Zeta, ja mislim da je opština najveći sponzor ovom fudbalskom klubu, a tek je fantastično da FK Bratsvo dobija 61.000 eura a ne ostvaruje nikakve rezultate – rekao je Krstović i dodao da su iznenađujuće cifre od 13.000 za održavanje spomenika u Golubovcima i za uređenje plavničke rijeke 11 hiljada eura.
Skupština je donijela poslovnik, odluku o načinu izrade, čuvanja, upotrebe i uništavanja pečata i štambilja, odluku o zaradama lokalnih službenika i namještenika i dala saglasnost na statut JU Centar za pružanje usluga iz oblasti socijalne i dječije zaštite.
Odbornici opozicije Aleksandar Kojičić, Miroslav Brajović, Slađana Kaluđerović, Živko Anđušić, Ivana Klikovac, Mihailo Asanović, Novica Pejović i Aleksandar Marković nisu prisustvoli sjednici jer su prethodno opravdali svoje odsustvo.

 

dan.co.me

loading...

One comment

 1. Radovan Dapčević

  Čitam ove parametre prihoda i potrošnje !
  Osim nekih na koje neću stavljati akcenat,
  Zadivljujuće je jedno:
  Koliko je sredstava uloženo u MZ
  Vranjina?Nikoliko!
  Opredijeljeno je 11000e. za održavanje Plavničke rijeke,
  Kakav paradoks;A mještani Mz Vranjina se obratila predsjedniku opštine PG i sektoru za vanredne situacije jer nijedno mogli da izlazimo kanalom dugim 100-200met jer je nivo jezera bio toliki da je trebalo obezbijediti splav te prokopati isti.Nama sredstava 0(nula)
  Pa usporedite!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com