Počelo suđenje trojici dječaka - Volim Podgoricu

Počelo suđenje trojici dječaka

Pred sudijom za maloljetnike bjelopoljskog Višeg suda Vanjom Rakonjac juče je počelo suđenje trojici dječaka iz Berana koji se terete za nedozvoljene polne radnje nad djevojčicom. Njima je ranije odlukom Višeg suda produžena mjera smještaja u JU Centar Ljubović  u Podgorici.Suđenje trojici maloljetnika bilo je zatvoreno za javnost.

Više državno tužilaštvou Bijelom Polju podiglo je optužnicu protiv trojice dječaka uzrasta od 14 do 16 godina za koje se sumnja da su više mjeseci, sa još dvojicom školskih drugova koji imaju manje od 14 godina, zlostavljali dvanaestogodišnju djevojčicu. Protiv dvojice dječaka koji imaju manje od 14 godina ne može biti podignuta optužnica, odnosno vođen sudski postupak, zato što prema zakonu nijesu krivično odgovorni.

Nakon pripremnog postupka prema trojici maloljetnika, Više državno tužilaštvo je podnijelo vijeću za maloljetnike Višeg suda u Bijelom Polju predlog za izricanje krivične sankcije vaspitne mjere upućivanje u ustanovu zavodskog tipa.

Trojici maloljetnika je stavljeno na teret da su počinili krivično djelo silovanje, krivično djelo obljuba sa djetetom i krivično djelo ucjena.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com