PODGORICA: I na Ljuboviću se gradi AVANTURISTIČKI PARK - Volim Podgoricu

PODGORICA: I na Ljuboviću se gradi AVANTURISTIČKI PARK

Jedan od prioriteta za budući period će nam biti uređenje brda Ljubović i imamo ideju da taj prostor uredimo i obogatimo novim sadržajima poput Avanturističkog parka na Gorici, ili onog koji ćemo uskoro imati u Tološkoj šumi ili Zlatici, saopštio je Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice koji je razgovarao sa stanovnicima MZ Ljubović. Vuković je podsjetio da je samo u putnu infrastrukturu u proteklom periodu na ovom području uloženo oko 115.000 eura.
– Uskoro će biti urađen parking prostor između ulica Bracana Bracanovića i 4. jula. Gradimo saobraćajnicu sa pripadajućim parkingom u zahvatu DUP-a blok 18 i 19 u vrijednosti od 110.000 eura. Nova stanogradnja u ovom dijelu grada mora pratiti adekvatno komunalno opremanje, pa radimo nove saobraćajnice sa parkingom, a sa te strane ćemo ispuniti ono što nam je zakonska obaveza – saopštio je Vuković.
On je naveo da će biti poboljšana javna rasvjeta, Zelenilo će ugraditi parkovske klupe u ulicama kralja Nikole, Filipa Lainovića i 27. marta, a park na Pobrežju dobiće novi hidrosistem.
–Jedna od prvih lokacija kroz aplikaciju „Moje drvo” obuhvatila je upravo Ulicu kralja Nikole, gdje smo dobili 22 nove sadnice. Pozivamo vas još jednom da nam gdje god prepoznate potencijal za tu vrstu intervencije sugerišete, a mi ćemo se rado odazvati i tražiti finansijska sredstva da se prostori ispred zgrada urede i oplemene – istakao je Ivan Vuković, na sastanku sa mještanima Mjesne zajednice Ljubović.

 

dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com