Home / NOVOSTI / Društvo / Stoka upada na groblje, građani ogorčeni

Stoka upada na groblje, građani ogorčeni

Više građana Tivta čiji preminuli članovi porodica počivaju na gradskom groblju Brdišta, požalilo se portalu Boka news zbog upadanja stoke na groblje i generalno neprihvatljivog stanja na groblju.

Ogorčeni Tivćanin koji je insistirao na anonimnosti kaže da nerijetko kada dođu na vječna počivališta njihovih najmilijih tamo zatiču goveda kako nesmetano šetaju grobljem.

„Grobno mjesto na Brdištima košta 3.500 eura, plus još što svakog mjeseca redovno plaćamo posebnu naknadu za održavanje groblja. Za taj novac ne dobijamo bukvalno ništa jer Komunalno preduzeće koje upravlja gradskim grobljem nije u stanju ni da betonira staze između grobova, pokosi travu u koju je dobar dio Brdišta zarastao, ni da pokupi smeće koje nesavjesni pojedinci ovdje bacaju”, kaže on.

Direktor Komunalnog preduzeća Vlado Đukić potvrdio je za ovaj portal kao tačne i osnovane većinu navoda građana, dodajući da Komunalno ipak radi sve što je u njegovoj moći da se stanje na Brdištima poboljša.

„Smeća na groblju nema i to je netačno jer se ono redovno čisti. Upravo smo uputili ekipu koja će pokositi travu i rastinje, a jutros smo popravili oštećenu ogradu i Komunalnoj inspekciji prijavili upadanje stoke na groblje koja već treći put u posljednjih nekoliko mjeseci, ruši ogradu postavljenu oko Brdišta i ulazi na groblje. Već duže vrijeme imamo problem sa takvim neprimjetrenim i neodgovornim načinom držanja krupne stoke od strane jednog broja građana iz obližnjeg naselja, ali ćemo siguran sam, sada uz podršku Komunalčne inspekcije naći odgovorne za to, kazniti ih i spriječiti da se to ubuduće dešava“, kazao je Đukić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com