“Ajkule” poražene na peterce - Volim Podgoricu

“Ajkule” poražene na peterce

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je od Australije nakon peteraca u utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji, pošto je u regularnom dijelu igre bilo 9:9 (1:3, 3:2, 4:2, 1:2). “Ajkule” idu u razigravanje od 9. do 16. mjesta. Uskoro opširnije…

Razočaravajući rezultat naše reprezentacije, san o medalji Svjetskom prvenstvu završen je u osmini finala.

“Ajkule” su i treći put odigrale neriješeno (nakon duela sa Srbijom i Grčkom), ali kobni su bili peterci. Lazović je u drugoj seriji odbranio udarac Kempbela, ali odmah potom Janović ne koristi peterac, da bi potom u četvrtoj seriji Denerli obranio šut Radovića, a Australijanci bili sigurni do kraja.

Loše su izabranici Vladimira Gojkovića ušli u meč, preko poloa četvrtine bili bez gola, a Australija je povela 2:0 a do kraja prvih 8 minuta i 3:1. Crna Gora je najavila nešto bolju igru u drugoj četvrtini koju je riješila u svoju korist (3:2), a na početku poluvremena došla je i do prvog izjednačenja (8:8).

Najsvjetliji momenti meča za “ajkule” bili su u trećoj četvrtini kada su napravile preokret serijom 4:0 i u posljednju dionicu ušle sa vođstvom od 8:7.

Međutim, opet je zakazo napad. Australija je u posljednjoj četvrtini uspjela da napravi preokret i povede 9:8. Izabranici Gojkovića do kraja su izjednačili rezultat i imali priliku da dođu do pobjede, ali je lopta nakon šuta Aleksandra Ivovića završila na prečki.

Junak trijumfa bio je Džo Kejs sa četiri pogotka.

U crnogorskoj selekciji Aleksandar Ivović je postigao tri, Đuro Radović dva, a po gol Marko Petković, Dragan Drašković, Bogdan Đurđić i Draško Brguljan.

Loša je bila realizacija napada sa igračem više – 9/3.

Australija će u četvrtfinalu igrati sa Mađarskom.

Crnogorskim vaterpolistima slijedi borba za plasman od devetog do 12. mjesta.

Prvi rival u utorak biće im poraženi iz duela Španije i Japana.

 

rtcg.me

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com