Home / NOVOSTI / PROFESOR  JE PRODAO SVOJ STAN A ONDA JE ZA NJEGA POČEO PRAVI PAKAO! Slobodan bi sada mogao da završi na ulici sa majkom od 80 godina, ćerkom i osmogodišnjom unukom… EVO ŠTA SE DOGODILO!

PROFESOR  JE PRODAO SVOJ STAN A ONDA JE ZA NJEGA POČEO PRAVI PAKAO! Slobodan bi sada mogao da završi na ulici sa majkom od 80 godina, ćerkom i osmogodišnjom unukom… EVO ŠTA SE DOGODILO!

Profesor pomorstva na Fakultetu za inženjerski menadžment iz Beograda dr Slobodan Milivojević mogao bi sljedeće nedjelje da završi na ulici sa majkom starom 80 godina, kćerkom i osmogodišnjom unukom, kao žrtva prevare.

Po riječima njegovog advokata Tihomira Hrnjaka, u pitanju je nezabilježen pravni presedan.

Jula prošle godine Milivojević je odlučio da proda porodični stan na Dorćolu, u Ulici Milorada Gavrilovića 7, gospođi iz Zubinog Potoka. Zaključili su ugovor o kupoprodaji i ovjerili ga kod javnog belježnika.

Gospođa je otišla u banku da prebaci pare, ali je, kako kaže Milivojević, ne plativši ništa volšebno nestala.

Nije čak ni tražila primopredaju posjeda.

– Poslao sam joj preporučenu opomenu pred utuženje s pozivom za plaćanje ili ću raskinuti kupoprodajni ugovor, i znam da je dopis primila. U međuvremenu, ona inkognito sa trećim licem iz Šida sklapa ugovor o zakupu na moj stan, koji nije platila. Navodni zakupac se nikad nije pojavio na vratima stana, ali je overio ugovor o zakupu kod beležnika i nekoliko dana kasnije i izjavu da nije pušten u zakupljen prostor – ispričao je za ” Večernje novosti” prof. Milivojević.

Notar mu je, bez ikakvih provjera, solemnizovao takvu izjavu i ona je dobila svojstvo izvršne isprave.

“Zakupac” zatim podnosi predlog za izvršenje Prvom osnovnom sudu u Beogradu, tražeći da vlasnik izađe iz stana, a on bude uveden u posjed. Ni u jednom od ovih papira ne pominje se dr Slobodan Milivojević, kao da ne postoji, kao da ne živi tu sa porodicom i kao da stan nije njegov.

Sud za manje od mjesec dana donosi riješenje i predmet stiže do izvršitelja.

– Nisam znao šta se dešava iza mojih leđa, već sam pokrenuo spor za raskid kupoprodajnog ugovora. A onda sam dobio obavještenje da će se 24. juna, po rješenju Prvog osnovnog suda, sprovesti izvršenje – ispražnjenje stana i predaja u posjed povjeriocu iz Šida. Bio sam šokiran – priča prof. Milivojević.

Uložio je, uz pomoć advokata, prigovor izvršitelju i lično odnio punomoćje. Kako kaže, to punomoćje, kao i ugovor o zakupu i izjava na osnovu koje se traži iseljenje, volšebno su nestali iz izvršiteljskih spisa. Niko se nije pojavio na najavljenom iseljenju. Izvršitelj je izjavio da je uspio da ubijedi izvršnog povjerioca da odloži.

Milivojevićev prigovor na kraju je izvršitelj odbio, uz obrazloženje da je “pravni osnov zakupca po njegovoj diskrecionoj ocjeni jači od prigovora trečeg lica”.

– Izvršitelj nas je uputio na žalbu Prvom osnovnom sudu, koji ne zasijeda zbog poplave, i zakazao novo izvršenje za 24. jul, iako do tada Prvi sud neće odlučiti, niti će parnični sud donijeti mjeru zabrane raspolaganja – kaže za Milivojevićev zastupnik Tihomir Hrnjak.

“Zakupac” je, inače, kako je čuo, čest učesnik na izvršiteljskim licitacijama prinudno zaplijenjenih nekretnina.

Milivojević je podneo krivične prijave protiv gospođe iz Zubinog Potoka i poznanika koji ga je sa njom povezao zbog prevare. Podnijeće prijave zbog zloupotrebe ovlašćenja i protiv izvršitelja i notara.

 

Novosti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com