Koncert KIC POP HOR-a na Festivalu “Baščaršijske noći” - Volim Podgoricu

Koncert KIC POP HOR-a na Festivalu “Baščaršijske noći”

 

 Prvi međunarodni nastup popularni podgorički KIC pop hor održaće u Sarajevu, u okviru prestižne tradicionalne manifestacije – 24. festivala “Baščaršijske noći”. Koncert pod nazivom “Pod sjajem zvijezda”, prirediće u četvrtak, 25. jula na Trgu oslobođenja Alija Izatbegović, sa početkom u 21h.

Biće to 43. koncert omiljenog crnogorskog hora, a prvi van granica naše države. Hor će pod dirigentskom palicom prof. Saše Barjaktarovića, višeglasno, na centralnom sarajevskom trgu, izvesti muzički kolaž koji čine domaći i inostrani pop i rok hitovi, kompozicije iz mjuzikala i filmova, kao što su: Zlatni dan,  Dođi u 5 do 5, Sarajevo ljubavi moja, City of stars, Imagine, Đon i druge.

Ovim koncertom ujedno će biti označen početak obnovljene saradnje Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” (KIC) i Bosansko kulturnog centra kantona Sarajevo (BKC), nakon što su dvije vodeće kulturne institucije Podgorice i Sarajeva potpisale Protokol o saradnji sredinom juna ove godine. Cilj uspostavljene saradnje je uz ostalo jačanje kulturnih veza između ova dva grada, razmjena umjetničkih programa, afirmacija regionalnog kulturološkog zajedništva, ali i razvijanje dobrosusjedskih odnosa  dvije zemlje, kroz umjetnost, kulturu i tradiciju. Nakon gostovanja KIC pop hora, dvije institucije su dogovorile da na jesen podgoričko “srce kulture grada” bude domaćin nekog od programa u produkciji sarajevskog BKC-a.

Podsjećamo da je KIC “Budo Tomović” u junu 2017. obnovio kulturne veze i saradnju i sa novosadskim Kulturnim centrom te da smo kroz partnerstvo sa njima realizovali, u ta dva grada, šest značajnih kulturno – umjetničkih programa.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com