Home / NOVOSTI / Društvo / NIKOLIĆ: Građani neosporivo najviše povjerenja imaju u DPS

NIKOLIĆ: Građani neosporivo najviše povjerenja imaju u DPS

Istraživanje CEDEM-a, prema kojem je vladajuća Demokratska partija socijalista zabilježila niži rejting u odnosu na decembar 2018. za 7,5 i sada je 34 odsto, u vladajućoj partiji ne smatraju relevantnim, te do sada nijesu ni željeli da komentarišu posebno, jer se ne poklapaju sa izbornim pobjedama, kaže poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić.

Građani neosporivo najviše povjerenja imaju u Demokratsku partiju socijalista, a zato postoji veliki broj razloga, kazao je za Novu M Nikolić.

“Možemo se prisjetiti 90tih godina, kada se, zahvaljujući politici DPS-a očuvao mir. Možemo se prisjetiti uvođenja marke, a zatim eura u ekonomski sistem Crne Gore, kojom se očuvala ekonomska stabilnost, koja je preduslov svake dalje stabilnosti. Mogli bi se prisjetiti i obnove nezavisnosti 2006, koja je učinjena na krajnje demokratski način, kakav se ne pamti u 21. vijeku. Možemo to potvrditi i mudrom politikom Crne Gore ka članstvu u NATO, te time što smo lider u evropskim integracijama.”, naveo je poslanik DPSa.

Istraživanje CEDEMa, kako kaže, nijesu baš poklapala sa onim što su rezultati izbora, zbog čega ih u DPSu nijeus komentarisali.

“Imamo takav primjer i sa posljednjih, predsjedničkih izbora, kada je bilo velike razlike između onoga što su bila njihova predviđanja i onoga što su bili rezultati izbora svega 15tak dana nakon toga. Mi imamo neka svoja istraživanja, koja nam govore druge informacije, druge podatke.“, rekao je Nikolić za Novu M.

Nikolić podsjeća na podatak koji je na Dan DPS-a iznio lider stranke Milo Đukanović.

“Rejting Demokratske partije socijalista je stabilan i kreće se u rasponu između 40 i 41 odsto i poklapa se sa nekim istraživanjima za jun i jul mjesec.“, rekao je on.

Osvrnuo se i na podatak koji je, takođe, iznio CEDEM, a to je da je povjerenje građana u predsjednika Đukanovića poraslo od prethodnih izbora.

“Gospodin Đukanović u kontinuitetu ima povjerenje građana i mislim da to najbolje pokazuju rezultati izbora, a ne neka istraživanja koja se sprovode od mjeseca do mjeseca. Mislim da je takvo povjerenje u Đukanovića, jer on personifikuje sve što je politika DPS-a i što je bio lider u svim ključnim procesima za Crnu Goru.“, kazao je Nikolić.

On je kazao da su u DPSu spremni su za pobjedu na parlamentarnim izborima, koji nas očekuju iduće godine.

“Na narednim parlamentarnim izborima očekujemo izuzetno ubjedljivu pobjedu, koja će, prema mom sudu, biti znatno ubjedljivija od one koje smo ostvarili na izborima 2016“, kazao je on dodajući  da je najveći izazov pred partijom koja ovoliko dugo obnaša vlast i koja je postigla sve ove rezultate, da se u jednom trenutku ne uljuljka – da se može živjeti od stare slave.

“Dakle, potrebno je uvijek pratiti korak onoga šta su novi izazovi, ići u korak sa njima i efikasno njima odgovarati. Dakle, ne možemo očekivati da na osnovu svih stvari koje smo do sada uradili, koje su nesporno izuzetne, da samo na osnovu toga možemo graditi povjerenje u budućnosti, već to moramo činiti, prije svega što ćemo odgovoriti na ono što su buduće potrebe građana.“, zaključio je Nikolić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com