Pokrenuta inicijativa za uspostavljanje saradnje između Podgorice i sidnejske opštine Rokdal - Volim Podgoricu

Pokrenuta inicijativa za uspostavljanje saradnje između Podgorice i sidnejske opštine Rokdal

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković primio je danas Mihaila Mandića predsjednika Crnogorske etničke zajednice Australije i člana Savjeta za saradnju sa iseljenicima.

Tom prilikom Mandić je uručio inicijativno pismo gradonačelnika sidnejske opštine Rockdale (Bayside council) za uspostavljanje saradnje sa Glavnim gradom.

Gradonačelnik Vuković je, izražavajući zadovoljstvo, saopštio da će gradska uprava intenzivirati aktivnosti u cilju uspostavljanja saradnje dvije lokalne uprave prvenstveno kroz sagledavanje mogućnosti bratimljenja ili uspostavljanja statusa zvaničnih prijateljskih opština.

Tokom razgovora Mandić je ukazao na posebnu pažnju i poštovanje koji opština Rockdale (Bayside council) ukazuje našim iseljenicima i naglasio da su od prvog dana osnivanja crnogorski iseljenici imali iskrenu podršku struktura vlasti opštine Rockdale.

Gradonačelnik  Vuković je izrazio zadovoljstvo načinom na koji je crnogorska zajednica izgradila prijateljski odnos sa sidnejskom opštinom u kojoj je i osnovana prije 23 godine i iskazao uvjerenje da takva saradnja nastaviti da se razvija i produbljuje i u narednom periodu.

6 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com