POZNATOG BIZNISMENA UBIO TAST? U Crnoj Gori imao osigurajvajuće društvo - Volim Podgoricu

POZNATOG BIZNISMENA UBIO TAST? U Crnoj Gori imao osigurajvajuće društvo

Poznati novopazarski biznismen i političar Nedžib Kačar (60) nađen je mrtav u porodičnoj kući u naselju Rasadnik u Novom Pazaru u lokvi krvi, a sumnja se da ga je ubio tast.

Kačar je nađen mrtav sa više ubodnih rana, najvjerovatnije zadobijenih nožem. Tijelo nekadašnjeg političara bilo je potpuno iskasapljeno.

– Sumnja se da je u toku večere izbila svađa između Kačara i njegovog tasta, koji je potom zgrabio nož i izbo zeta nasmrt. Kačar je na licu mesta podlegao zadobijenim povredama, a Hitna pomoć je po dolasku mogla samo da konstatuje njegovu smrt – kaže izvor.

Prema dosadašnjim informacija, Kačar je godinama bio u lošim odnosima sa porodicom svoje supruge.

– Na političara su, osim tasta, bili kivni i ostali članovi porodice zato što je maltretirao svoju ženu. Netrpeljivost između njih traje godinama, a sve je počelo nakon što je Kačar pucao iz pištolja na svoju ženu, zbog čega je ležao nekoliko godina u zatvoru – kaže izvor.

Nastradali biznismen se zbog nasilja nad ženom 2013. našao iza rešetaka.

– On je tada uhapšen zbog sumnje da je izvršio nasilje u porodici. Teretio se da je verbalno uznemiravao i prijetio supruzi, sa kojom je tada bio u brakorazvodnoj parnici – kaže izvor iz istrage.

Tijelo političara prevezeno je na obdukciju, nakon koje će se znati tačan uzrok smrti. Policija intezivno ispituje sve okolnosti ovog slučaja.

Inače, Nedžid Kačar svojevremeno je bio jedan od najbogatijih Novopazaraca, a poslednjih desetak godina se slabo pojavljivao u javnosti.

Devedesetih godina po povratku iz Francuske osnovao je osiguravajuće društvo “Sandžak broker”, koje se bavilo i uvozno-izvoznim poslovima. Ubrzo je promijenio ime u Osiguravajuće društvo “Mond”, osnovao filijale u Srbiji, Crnoj Gori. Kasnije je postao poznat i kao osnivač Pešter banke koja je početkom 2000, odlukom tadašnjeg guvernera Narodne banke Mlađana Dinkića, izgubila dozvolu za rad.

Početkom devedesetih osnovao je i stranku JUPI, skraćeno od Jugoslovenska progresivna inicijativa, ali nije imao veći politički uticaj.

 

(Kurir.rs/Republika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com