Bio je jedan od najboljih košarkaša Budućnosti ikada, ubijen je sa dva hica u glavu - Volim Podgoricu

Bio je jedan od najboljih košarkaša Budućnosti ikada, ubijen je sa dva hica u glavu

Na današnji dan 1974. godine u Sarajevu rođen je legendarni košarkaš Partizana i Budućnosti – Haris Brkić.

Ljubimac Grobara tragično je izgubio život u 26. godini. Nepoznati napadač je 13. decembra 2000. godine, ispred hale Pionir, ispalio dva metka u Brkićevu glavu, a sjajni košarkaš crno-bijelih je dva dana kasnije preminuo.  Prvi je završio u predjelu jagodične kosti, a drugi ispod oka. Napadač je neprimjećen pobjegao, a slučajni prolaznik je zatekao nepomično Brkićevo tijelo. On je obavjestio ljude koji su se nalazili u hali Pionir. Brkić je prebačen u Urgentni centar, potom je operisan, ali je preminuo tri dana kasnije.

Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu. Košarku je počeo da trenira u Bosni kada je imao 10 godina. Bio je na pragu prve ekipe početkom 1992. godine kao sedamnaestogodišnjak, ali je napustio BiH i otišao u Srbiju, gdje je ubrzo potpisao za Partizan. Trenirao je s mladim timom, a potom je pozajmljen Borcu iz Čačka, gdje je započeo profesionalnu karijeru.

Godinu dana kasnije se vratio u Partizan i odigrao šest sezona. Osvojio je tri šampionske titule i tri kupa. Bio je jedan od najboljih igrača Partizana u F4 Evrolige u sezoni 1997/1998.

Tokom sezone 1999/2000. je igrao za Budućnost iz Podgorice, gdje je osvojio titulu prvaka Jugoslavije. Sezonu 2000/2001. je počeo u Budućnosti, ali se vratio u Partizan.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com