Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORICA: 35 ulica će DOBITI NOVA imena!

PODGORICA: 35 ulica će DOBITI NOVA imena!

Trideset pet ulica u Podgorici će dobiti imena, ako odbornici u Skupštini Glavnog grada budu saglasni na sjutrašnjoj sjednici sa predlogom Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova.

U dopunjenom programu o podizanju spomen-obilježja za 2019. godinu koji je pripremljen za skupštinsko zasjedanje je naznačeno da je Savjet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova utvrdio predloge naziva ulica u zonama DUP-ova Drač – Cvijetin brijeg, Agroindustrijska zona, Zagorič 1, Zagorič 3 i 4 – izmjene i dopune, Zlatica B, Momišići B, Radoje Dakić, Koridor Cetinjski put i južna obilaznica, Donja Gorica, Konik – sanacioni plan – izmjene i dopune, Vrela ribnička i Dahna i Dahna 1.

U dokumentu je naznačeno da će ulicu dobiti Dragomir Dragi Čejović, dvostruki šampion Jugoslavije u motociklizmu, kraljica Milena, Marko Đukanović, političar, Pero Vuković, komandant Prvog bataljona crnogorske vojske u Italiji, Božo Milačić, kulturni stvaralac, Vladimir Popović, upravnik CNP-a, kao i Zuko Džumhur, slikar.

Saobraćajnice će bite date i Veljku Mandiću, glumcu, Vasiliju Ivanoviću Šćućkinu, osnivaču pozorišta, glumcima Milošu Jekniću, Petru Vujoviću, Stevu Matoviću i Miloradu Spasojeviću, potom Veliboru Bucku Radonjiću, slikaru, Radoju Radojeviću, književniku, Bošku Pušonjiću, novinaru, Ratku Đuroviću, književniku.
Svoje ulice u Podgorici imaće Rifat Burdžović Tršo, narodni heroj, Veselin Đuranović, visoki funkcioner Crne Gore i SFRJ, Filip Bajković, narodni heroj, Vaso Ćuković, dobrotvor, Petar Sinanović Nagib, privrednik i revolucionar, osnivač “Oboda” iMilovan Čelebić, narodni heroj.

Stojan Cerović

Spomen-obilježja u Podgorici u vidu naziva ulica imaće Rajko Đurišić, ljekar, Stanko Mugoša, učitelj, Vojin Katnić, narodni heroj, Ibrahim Peko Methadžović, fudbaler, Šuka Čirgić, partizanska ilegalka, Ljubica Vukčević, babica, Stojan Cerović, publicista i Tanasije Pejatović, osnivač i direktor Pljevaljske gimnazije,.
Ulice će dobiti i Petar Stojanović, advokat, Velimir Veljo Nenezić, zanatlija, Luka Dragišić, crnogorski junak i Anto Labud Vukčević, učesnik NOP-a.

loading...

4 0 komentara

  1. Ja predlazem da se naziv ulice Lubica Vukcevic da u kvartu kod Ljubovica jer se onaj kvart uveliko siri ili ako ne postoji ima Ljubovicka ulica da se tako da.

  2. Can you please forward me the code for this script or please enlighten me in detail concerning this script?

  3. Preimenovati ulicu Avda Međedovića jer on nije istroijska ličnost koja je bilo čime zadužila PG a ni CG. On je bio čovjek koji je imao izvanrednu memoriju i koji je znao nekoliko hiljada strofa napamet. U tim stihovima on je redovno veličao tursko-islamske okupatore koji su crna mrlja na istoriji ovih prostora. On sigurno ne zaslužuje da najljepša ulica na Starom Aerodromu nosi njegovo ime. Toj ulici dati ime velikog Petra Lubarde koji sada ima neugledni puteljak u Maslinama. Preimenovati ime i avenije Ibrahima Koristovića jer njegovo djelo na zaslužuje da avenija nosi njegovo ime. Tu je još Ibrahim Drešević koji ima bulevar na Željezničkoj stanici. Preimenovati ga u Vladike Danila čije ime nosi kozja stazica u Momišićima… Moramo voditi računa o veličini nečijeg djela u odnosu na značaj i ljepotu ulice kojoj dajemo imena. Ima još mnogo ulica koje nose imena anonimnih ljudi koji su dobili svoje ulice zahvaljujući koaliciji DPS-a i muslimana iz BS.

  4. If you are going for finest contents like myself, just go to see this web page every day as it gives quality

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com