TEŠKA TRAGEDIJA: Sestre Milić se vraćale sa mora, pa poginle u stravničnoj nesreći - Volim Podgoricu

TEŠKA TRAGEDIJA: Sestre Milić se vraćale sa mora, pa poginle u stravničnoj nesreći

Poginule Dobrila (27) i Vida Milić (21) iz Đurđeva kod Žablja. Nastradala je i Ljiljana Matić (62), dok je teško povređen Nebojša Aleksić (27), vjerenik Dobrile Milić. Navodno, do nesreće došlo prilikom preticanja

U TEŠKOJ saobraćajnoj nesreći na putu od Novog Sada prema Zrenjaninu, nedaleko kod Kaćke petlje, u utorak oko 12.30, poginule su rođene sestre Dobrila (27) i Vida Milić (21) iz Đurđeva kod Žablja. Nastradala je i Ljiljana Matić (62), dok je teško povrijeđen Nebojša Aleksić (27). On je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu i lekari se bore za njegov život.

Sestre Milić su se, po nezvaničnim saznanjima, u utorak vraćale sa mora, a po njih je “alfa romeom” u Novi Sad, da ih preveze do Đurđeva, otišao Nebojša Aleksić, vjerenik starije setre Dobrile.

Do nesreće je došlo kada su se direktno sudarila dva automobila, novosadskih registarskih oznaka. Za volanom “opel merive” bila je Ljiljana Matić, a u “alfa romeu” Nebojša Aleksić. Sa njim su u vozilu, kao saputnice, bile sestre Milić.

Aleksić, koji je prebačen u Klinički centar, posle kompletne dijagnostike i ukazane medicinske pomoći, smješten je na odjeljenje anestezije i intenzivne terapije Urgentnog centra.

– Pacijent je trenutno hemodinamski stabilan i pod stalnim je nadzorom ljekara – kažu u KCV. – Njegovo zdravstveno stanje se dalje prati.

Po nezvaničnim saznanjima, sudar na pomenutom putu, oko kilometar iza Kaćke petlje, izazvala je žena, odnosno Ljiljana Matić, koja je vozila “opel merivu” i koja se kretala iz smjera Zrenjanina prema Novom Sadu. Ona je u jednom trenutku iz svoje saobraćajne trake prešla u suprotnu i direktno se sudarila sa “alfa romeom”, koji se kretao iz Novog Sada ka Zrenjaninu.

Po jednoj verziji, vozač “opel merive” je preticao vozilo ispred sebe i tada je došlo do direktnog sudara. Na mjestu nesreće se od pojedinih vozača mogla čuti i nepotvrđena priča da je navodno ženi iz “merive” iz ruke ispao mobilni telefon, da se sagnula da ga podigne i da je zbog toga prešla u traku za vozila iz suprotnog smjera. Šta je tačan uzrok nesreće, utvrdiće se istragom.

 

Prizor na mjestu teške nesreće je bio jeziv. Pored puta su bili kofer i torbe putnika iz “alfa romea”, koji je od siline udara gotovo potpuno smrskan.


HITNA POMOĆ I VATROGASCI

NA mjestu nesreće intervenisale su tri urgentne ekipe novosadske Službe hitne pomoći, kao i jedna iz Žablja. Za izvlačenje tijela poginulih žena i povrijeđenog muškarca angažovana je bila Vatrogasno-spasilačka brigada. Tela poginulih su po nalogu javnog tužioca preneta na Institut za sudsku medicinu.

Novosti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com