UTAKMICA SEZONE ZA PODGORIČANE: Budućnost večeras domaćin Ukrajincima - Volim Podgoricu

UTAKMICA SEZONE ZA PODGORIČANE: Budućnost večeras domaćin Ukrajincima

Utakmica sezone.

Tako je Branko Brnović najavio duele sa Zarjom u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope.

– Po mom mišljenju, ovo je teži protivnik od onoga koji bi nas čekao u trećem kolu – kazao je Brnović.

Budućnost večeras u 20.45 dočekuje ukrajinsku ekipu, a ako napravi iznenađenje, u trećoj rundi bi igrala sa pobjednikom dvomeča CSKA Sofija – Osijek.

– Svi vjerujemo da možemo da igramo i da prođemo dalje. Ako to uspijemo, ubijeđen sam da možemo u Evropi da napravimo mnogo toga, da zablistamo – kazao je Brnović.

Optimizam, sa pokrićem ili ne – biće jasnije večeras. Utakmica sa Zarjom krije mnoge izazove, a najveći je taj što je protivnik prilično nepoznat.

– Pred nama je najteža utakmica, jer rivala ne poznajemo mnogo – priznao je Brnović.

– Znamo igrače – brzi su, hitri, nezgodni – ali do sada nisu igrali takmičarske mečeve. Na kontrolnim utakmicama nikada nisu igrali u istom sastavu, vidjećemo šta su spremili za prvi meč. Da li će im igrati visoki napadač, ili će istrčati sa lažnom devetkom. Sve ćemo to da vidimo u prvih 15-20 minuta, tako da moramo da budemo oprezni.

Strpljenje je ključ.

– Potrebna nam je pomoć navijača, potrebno nam je i njihovo strpljenje. Možda to neće biti napadačka Budućnost, na kakvu su navijači navikli, jer moramo da budemo maksimalno fokusirani i čvrsti. Vjerujem, ipak, da ćemo nakon perioda upoznavanja uspostaviti našu igru, da ćemo se nametnuti – kazao je Brnović.

Ukrajinci su skautirali Budućnost na dva meča sa Trans Narvom.

– Ubijeđen sam da ova ekipa može da postigne gol-dva, a najvažnije je da sačuvamo mrežu. Mislim da oni neće da se ‘zalete’, a opasni su kada uzmu loptu na sredini terena – brzo se transformišu u kontru, sa dosta igrača. Velika odgovornost je na našim veznim igračima, posebno na Mirkoviću, kao i na odbrambenoj četvorki – rekao je Brnović.
Iako potencira da je Budućnost koja napada i diktira igru, njegova želja i trenerski moto, Brnović je pred duel sa Zarjom upozorio da se na evropskoj sceni mora drugačije.

– U nekim trenucima meča sa Estoncima izgledalo je kao da svi igrači žele da daju gol. To je naša navika, a to će se u ovoj utakmici promijeniti. Defanziva je važna, počev od najisturenijeg Perovića, ali će 4-5 igrača uvijek morati da budu iza lopte – rekao je Brnović.

Odgovornost je i na golmanu Milošu Dragojeviću, koji je, takođe, upozorio da propusti koje je Budućnost pokazala u ubjedljivoj pobjedi na startu kvalifijkacija nad Trans Narvom ne smiju da se ponove protiv mnogo jačeg rivala.

– Bilo je perioda u kojima smo gubili koncentraciju, ovoga puta fokus mora da bude na najvećem nivou – rekao je Dragojević.

Obično, pobjeda bez primljenog gola na domaćem terenu je sjajan rezultat, ali i igra bez golova pod Goricom bila bi prihvatljiva, naglasio je Dragojević.

– Možemo da ih ugrozimo, i kod kuće i na strani. Zato mislim da 0:0 protiv opasnog tima ne bi bio loš rezultat – zaključio je Dragojević.

Budućnost će protiv Zarje igrati bez Igora Ivanovića i Aleksandra Vujačića, kao i Petra Grbića, koji bi trebalo da bude spreman za revanš.

– Vjerujemo da možemo, vidim da je veliko interesovanje navijača – treba nam njihova podrška da ostvarimo dobar rezultat pred meč u Ukrajini. Treniram sa ekipom, vjerujem da ću biti sa momcima za sedam dana na terenu – kazao je Grbić.

Brnović: Da odem u ložu i mirno gledam utakmicu…

Branko Brnović ne krije da je optimista pred mečeve sa Zarjom, da vjeruje u tim koji vodi i da je, tvrdi, optimizam i vjeru u sopstvene mogućnosti usadio igračima.

– Oni sada više vjeruju nego ja. Kažu mi – ne brinite, šefe, sve će biti u redu”, kazao je Brnović, koji je bio dobro raspoložen na pres konferenciji.

– Nema šta, osim da odem u ložu i lagano da gledam utakmicu – prihvatio je šalu trener Budućnosti.

“Mužiki” očekuju paklenu atmosferu, ali ne brinu: može i remi sa golovima

Fudbaleri Zarje, popularni “mužiki”, trenirali su sinoć na stadionu pod Goricom, a očekivanja pred meč protiv Budućnosti na konferenciji za medije iznijeli su trener Viktor Skripnik i 27-godišnji vezista Igor Čajkovski.

– Gledao sam oba meča Budućnosti protiv Trans Narve, vidi se da se radi o kvalitetnoj ekipi, sa igračima koji vole da drže loptu. To je i naša karakteristika, vjerujem da ćemo uspostaviti kontrolu – kazao je Skripnik, nekadašnji fudbaler i trener Verdera.

– Želimo pozitivan rezultat pred revanš. Želimo pobjedu. Da li bih prihvatio remi? Ako već mora, neka bude sa golovima – istakao je Skripnik.

Igor Čajkovski je dijete Zarje, a dvije sezone je proveo u ruskom Anžiju.

– Znamo da će biti paklena atmosfera, ali ne opterećujemo se – ne igraju navijači, važno je ono što se dešava na terenu. Poštujemo Budućnost, vjerujemo u sebe. Moramo da budemo disciplinovani i fokusirani – kazao je Čajkovski.

Vijesti

1 komentar

  1. Although, regardless how positive you actually are in treating an actual platform, at some point there are an incident wherever you should want to do some people regular supervision; and in addition dependant on your real age and in addition wellbeing, and so the body-weight using the caravan it’s really a totally hard do physical exercise. caravan touch up paint

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com