NEVRIJEME U CRNOJ GORI: Sedam osoba spašeno za nepunih sat iz talasa u Baru, Čanju, Sutomoru - Volim Podgoricu

NEVRIJEME U CRNOJ GORI: Sedam osoba spašeno za nepunih sat iz talasa u Baru, Čanju, Sutomoru

Za nepunih sat službenici Uprave pomorske sigurnosti i pogranične policije u Baru iz talasa mora su spasili sedam osoba.

Dvoje mladih spašeni su kod lukobrana u Baru uoko 15 :15, pola sata ranije četvoro mladih u Sutomoru i muškarac u zrelijim godinama u Čanju, prenosi Jedro.me

Nepoštovanje upozorenja, istaknutih crvenih zastavica na plažama koje označavaju zabranjen ulazak u more na barskoj rivijeri zbog visokih talasa, za malo je bilo kobno po četri mlada života koji su srećom spaseni brzom intervencjom službenika Uprave pomorske sigurnosti i pogranične policije.

Četrvoro adolecenata, 17 i 18 godina iz Podgorice i sa Kosova, spašeni su danas oko 15 sati u Sutomoru iz talasa koji su dostizali visinu i do dva metra.

Pored istaknutih zastava, tri mladića i djevojka su ušli u more, međutim, nijesu mogli da se vrate na obalu. Drugi kupači su pozvali broj 129 i veoma brzo službe spašavanja na moru su iz Bara stigli do Sutomora.

-Mladi ljudi su bili udaljeni od obale oko 300 metara. Uzaludno su pokušavali da se vrate, ali talasi su bili do dva metra i nisu uspjeli. Srećom niko od njih nije povređen. Čamcima Uprave pomorske sigurnosti i pogranične policije dovezeni su do Bara, do gata 5 gdje su već čekala kola i kola Hitne pomoći. U saznanju smo da su djevojka i mladići dobro, kazao je direktor Uprave pomorske sigurnosti Safet kočan koji je apelovao na kupače da poštuju upozorenja i pri istaknutim crvenim zastavicama da ne ulaze u more.

-U slučaju potrebe spasavanja na moru napominjem da se odmah pozove broj 129, poziv je besplatan, kazao je Kočan.

Samo što se okončala akcija spašavanja u Sutomoru, posada čamaca UPS je morala intervenisati i izaći do Lukobrana gdje dvoje mladih nije uspjevalo da se domogne čvrstog tla pod nogama jer su ih talasi „odvlačili“ od obale.

Takođe, u Čanju je spašen muškarac zrelije životne dobi.

(Jedro.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com