ŠERBEDŽIJA NAPUNIO 73 GODINE Vrijeđali su ga, dobacivali mu, vadili pištolje, a onda je otišao iz Srbije - Volim Podgoricu

ŠERBEDŽIJA NAPUNIO 73 GODINE Vrijeđali su ga, dobacivali mu, vadili pištolje, a onda je otišao iz Srbije

Rade Šerbedžija, koji glasom, šarmom i harizmom plijeni na pozornicama i TV ekranima širom svijeta, danas puni 73 godine.Publika ga voli i kad je glumac i kad je režiser, žene uživaju i kad je kompozitor, pjesnik, pjevač ili recitator. Od 1992. živi u Americi, otac je petoro djece i uvršten je u jednog od 100 najuspješnijih Srba u svijetu.

Svoju drugu suprugu Lenku Udovički (1970), glumicu i rediteljku s kojom ima tri ćerke, upoznao je u Subotici 1990. na jednom festivalu.

Rade je devedesetih odlučio da se sa suprugom i ćerkom odseli iz Beograda, nakon napada u jednom klubu, kome je prisustovala i Branka Katić.

– Kad se Radetu, mom divnom profesoru rodila Nina, prva ćerka u braku sa Lenkom Udovički, bili smo u ‘Nani’, bilo je nešto kasno, nas četvoro, i tu su bili neki pijani klinci koji su vadili pištolj i pucali u plafon, dobacivali mu, vrijeđali. Nisu mogli da ga ostave na miru, njega koji nas je na fakultetu učio da nikada ne sudimo o drugima… Sjećam se da smo hrabro stajali za tim šankom, nismo se ni bacili na pod, nismo odgovorili, niti bilo šta. Bio je to potpuno idiotski momenat, njemu se rodilo dijete, a neka pijana budala ga je prozivala što je Hrvat, a on nije ni Hrvat, već jedan nesrećan Jugosloven, Srbin iz Hrvatske. Rade je izuzetan humanista, divan domaćin, čaroban glumac, koliko smo ga samo voljeli u svim onim ulogama – ispričala je Katićeva.

Glumac rođendan slavi na Brionima gde igra dramu “Ko se boji Virdžinije Vulf”, koja će od jeseni biti na repertoaru BDP.

Blic

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com