UPOZORENJE DIREKTORATA ZA VANREDNE SITUACIJE: Spremite se, večeras se očekuje OLUJA, GRMLJAVINA, GRAD, velike količine padavina - Volim Podgoricu

UPOZORENJE DIREKTORATA ZA VANREDNE SITUACIJE: Spremite se, večeras se očekuje OLUJA, GRMLJAVINA, GRAD, velike količine padavina

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obavještava građane da se do kraja dana i tokom noći očekuju nestabilne vremenske prilike.

Kao posljedica dejstva ciklona očekuje se buran razvoj olujno-grmljavinsko-gradonosnih oblaka koji mogu usloviti kratkotrajne lokalne vremenske nepogode, jaku kišu-intenzivne pljuskove, jake grmljavinske procese i olujne vrtložne udare vjetra.
Potencijalno lokalno su moguće kratkotrajno obilnije padavine, obilnija količina vode u urbanim sredinama i na bujićnim tokovima, kao i destruktivni vrtložni udari vjetra za vrijeme dejstva olujnih oblaka i talasi na moru uz obalu (talasasto do uzburkano more).

Takođe se očekuje jak južni vjetar, naročito u južnom Jadranu-primorje, kao i u višim centralnim i sjevernim predjelima.
Direktorat za vanredne situacije MUP-a je obavještenje o očekivanim nestabilnim vremenskim prilikama uputio svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja i poziva građane da svoje aktivnosti prilagode novonastaloj meteorološkoj situaciji, kako na kopnu tako i na moru.

1 komentar

  1. Can I simply say what a aid to find somebody who actually knows what theyre speaking about on the internet. You positively know how one can deliver a difficulty to gentle and make it important. Extra folks have to read this and understand this side of the story. I cant consider youre not more well-liked since you positively have the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com