POMOZIMO! Ovaj slijepi dječak (17) i njegova majka Nataša žive NEDOSTOJNO ljudskih bića (FOTO) - Volim Podgoricu

POMOZIMO! Ovaj slijepi dječak (17) i njegova majka Nataša žive NEDOSTOJNO ljudskih bića (FOTO)

Fondacija Banka hrane uputila je apel za pomoć samohranoj majci 17-gidšnjeg sina koji je slijep. Apel prenosimo integralno:
Samohrana majka Nataša Magovčević je svom sinu koji je slijep 100 posto, sve na svijetu. Muž joj je umro prije 8 godina. Nije imao stalan posao, radio je  za dnevnicu pa porodica nije  naslijedila  ni minimalnu penziju.Umro je mlad sa 43 godine.
Sin  ima 17 godina. Pohađa školu  u Resursnom centru u Podgorici.
Upisao je prava i prvu godinu je završio sa vrlodobrim uspjehom.
Primjeran   je djak u svemu, pjeva  u orkestru saveza slepih. Pohađa i radionicu pri UNICEFU. Majka je njegov jedini  pratilac u svim aktivnostima i nema mogućnost da se bavi nečim drugim.
Dok škola traje  sin je smješten u  domu Resursnog centra.Kako  je sad na raspustu, on je sa majkom kod njegovog djeda  na Cetinje jer nemaju gde drugo boraviti.
Djed živi u zgradi gdje su  samacki stanovi  i vodi se kao prinudni smještaj iako u njemu žive preko 30 godina.
Uslovi su  jako loši ,neadekvatni za život zdravih ljudi a posebno deteta koje ne vidi. Žive u jednoj sobi,  dijele  zajednicki wc,a kupatila nema ,ni vode izuzev u wc-u.Majka i sin spavaju u jednom krevetu jer imaju svega dva u stanu.
Žive od djedove  penzije koja je jako mala pa im ostane  za život tek  50 -tak eura kad plate račune.
Jedva krpe kraj sa krajem,zadužuju  se po radnjama da bi dijete  prehranil,  da bi mu priuštili barem parče  hljeba- tužno kaže majka.
Od države dobijaju  jedino  tudju njegu u iznosu od  65 eura. Taj novac primaju  kad je dijete  na raspustu  a u toku školske  godine on  ide školi.
Svi koji žele pomoći sa hranom,sredstvima za higijenu adaptacijom pristora u kome žive, namještajem ili aparatima za domaćinsvo,  mogu dobiti kontakt tel majke u inboxu na fb stranici Banke hrane Crne Gore https://www.facebook.com/banka.hrane/?ref=hl ili putem e maila
Ukoliko možete molimo vas, pomozite  novčano  na žr koji je kod Prve banke,  na ime majke
Natasa Magovcevic,
br.tekuceg računa je
535-0100100573215-83
Unaprijed  se zahvaljujemo svim humanim ljudima a  iskreno se nadamo  da  će imati sluha za ovu porodicu i društveno odgovorne kompanije .
Potrudimo se da im bar malo olakšamo  život ovoj porodici .Naše malo njima mnogo znači!
Fondacija BANKA HRANE Crne Gore

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com