Sestri Tarzana Miloševića hiljadu eura mjesečno - Volim Podgoricu

Sestri Tarzana Miloševića hiljadu eura mjesečno

Vlada je izmijenila Odluku o osnivanju Radio-difuznog centra (RDC) i time omogućila stalni izvor prihoda Zagorki Dudi Rabrenović, savjetnici bivšeg predsjednika Filipa Vujanovića.

To se vidi iz dokumenata usvojenih na sjednicama Vlade od 4. i 25. jula.

Posljednje izmjene odluke preciziraju da je, između ostalog, mjesto predsjednika Odbora direktora RDC-a profesionalna funkcija, za koju je mjesečno predviđena zarada u iznosu od “1,5 prosječnih zarade u društvu i sva prava na osnovu rada”.

Prema izvještaju o poslovanju RDC-a za 2017. godinu, prosječna plata u toj instituciji je bila 650 eura. To znači da će nova predsjednica Odbora direktora primati oko 1.000 eura.

Rabrenovićeva, sestra političkog direktora Demokratske partije socijalista (DPS) Tarzana Miloševića, prošle sedmice je izabrana za predsjednicu Odbora direktora RDC-a.

Ona je u Odboru direktora RDC-a malo više od mjesec, nakon što je sredinom prošlog mjeseca postavljena za članicu umjesto Nika Martinovića koji je podnio ostavku.

Rabrenovićeva je do maja prošle godine bila savjetnica za odnose sa javnošću bivšeg šefa države i mjesečno je zarađivala 1.500 eura.

Mjesto predsjednika Odbroa direktora RDC-a nije bila profesionalna funkcija od februara 2013. godine, kada je to ukinuo tadašnji premijer, a sadašnji predsjednik Milo Đukanović.

Izvršni direktor Media centra Goran Đurović ocijenio je da zapošljavanje profesionalnih predsjednika upravljačkih struktura u preduzećima u kojima je država jedini vlasnik treba da bude urađeno na osnovu detaljne analize poslovanja.

“Takođe, neophodno je javnosti saopštiti razloge zbog kojih se profesionalizuje funkcija predsjednika Odbora direktora. Neophodno je saopštiti javno i koji to ciljevi treba da se ostvare uz pomoć profesionalnog predsjednika Odbora direktora. Ako nema jasnih i javnih odgovora na ova pitanja, jedini zaključak je da se i u ovom slučaju radi o uhljebljenju partijskih kadrova od kojih građani nemaju bilo kakvu korist”, kazao je Đurović za “Vijesti”.

Članovi Odbora direktora RDC-a su Branislav Đuranović, Grujica Lazović, Tvrtko Crepulja i Miodrag Koljević.

Predsjednik i članovi Odbora direktora RDC-a primali su u posljednjih šest godina honorare, ali njihova visina nije bila propisana.

Kako se vidi iz izvještaja o prihodima i imovini pojedinih članova, taj honorar je prošle godine iznosio 450 eura.

Međutim, prošlonedjeljnom odlukom Vlade propisano je da četiri člana Odbora direktora funkciju “obavljaju honorarno i imaju pravo na mjesečnu naknadu za rad u iznosu od 70 odsto prosječne zarade u RDC-u”.

RDC, kako stoji na njihovom sajtu, između ostalog, omogućava prenos i emitovanje nacionalnih i lokalnih televizijskih i radijskih medija, ali i većine regionalnih.

RDC iznajmljuje kapacitete infrastrukture komunikacionim operatorima i drugim korisnicima u Crnoj Gori, obezbjeđuje pristup elektronskim komunikacionim mrežama i različite elektronske komunikacione servise.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com