UBILI SU MU ĆERKU NA LJETOVANJU NA JADRANU, JEZIVA ISPOVIJEST NJENOG OCA: Gliser se zaletio na nas, Vereni (28) je otkinuo nogu! Čekali smo hitnu čitavu vječnost, kao da smo u ZEMLJI TREĆEG SVIJETA! (VIDEO, FOTO) - Volim Podgoricu

UBILI SU MU ĆERKU NA LJETOVANJU NA JADRANU, JEZIVA ISPOVIJEST NJENOG OCA: Gliser se zaletio na nas, Vereni (28) je otkinuo nogu! Čekali smo hitnu čitavu vječnost, kao da smo u ZEMLJI TREĆEG SVIJETA! (VIDEO, FOTO)

Otac Austrijanke Verene Hajnc (28) progovorio je o jezivoj nesreći na ljetovanju u Hrvatskoj u kojoj poginula njegova ćerka.

Tragedija se dogodila u srijedu,  prvog dana njihovog odmora na popularnoj plaži u Malinskoj na Krku. Diter Hajnc kaže da su on i ćerka instruktori ronjenja i da je Verena ovog vikenda trebala da drži kurs u Malinskoj.

1 / 5 FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOOK
” Krenuli smo na trening i ronili na dah, bili smo oko dva minuta na dubini od oko 15 metara. Plivali smo ka obali kada smo vidjeli da nam se velikom brzinom približava gliser. Naglo je skrenuo ka nama i nismo imali vremena da reagujemo. Udario je u nas na 100 metara od obale, gdje nije imao šta da traži, uz to i ćerka i ja smo imali bove”, plačući priča Ditrih.
“Ne možete da zamislite taj užas. Pokidao nam je ronilačka odijela i peraje. Vereni je otkinuo nogu, meni je povrijeđeno stopalo. Horor nastaje u akciji spašavanja, kao da smo u zemlji trećeg svijeta.

Na hitnu pomoć smo čekali čitavu vječnost, niko nije pričao engleski, ni njemački u bolnici. Samo glavni doktor, koji je došao da mi saopšti tužnu vijest je znao malo engleski”, priča očajni otac.

Gliserom je upravljao upravnik motorne sportsko-rekreativne brodice, hrvatski državljanin. Utvrđeno je da nije bio pod uticajem alkohola ali se njegov identitet krije.

Porodica Hajnc angažirala je riječkog advokatada ih zastupa. Prema navodima prijatelja porodice iz Malinske, oni su angažovali advokata poslije pisanja hrvatskih medija da se nesreća dogodila 300 metara od obale,što je netačno kako tvrde.

Izvor ističe da je policija izuzela bove kao dokaz.  Verena i Diter imali su ronilačka odijela i kompletnu ronilačku opremu, i to najsavremeniju. Verenin otac se bavi prodajom opreme i prati sve trendove i tehnološka dostignuća.

Upravo zato, kako se nezvanično saznaje, ključni dokaz mogao bi da bude specijalni ronilački sat koji je imala nesretna djevojka, a koji je takođe izuzet u istrazi.

 

Kurir.rs/Krone.at

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com