UŽAS! U Podgorici se održavaju BORBE PASA, a ovako izgledaju jadne životinje poslije toga! (FOTO) - Volim Podgoricu

UŽAS! U Podgorici se održavaju BORBE PASA, a ovako izgledaju jadne životinje poslije toga! (FOTO)

Iz udruženja Prijatelji životinja Podgorica ponovo su upozorili da se u Glavnom gradu održavaju nezakonite borbe pasa, a fotografija koju su poslali našem Portalu izaziva jezu.

Na Koniku u Drvarskoj ulici krajem prošle nedjelje pronađen je pas u živim ranama sa očiglednim tragovima nedavne borbe.

U pitanju je navodno vlasnički pas, a protiv vlasnika je podnijeta prijava od strane NVO Prijatelji životinja Podgorica.
Slučaj je policiji prijavljen od strane građana koji su se tu zatekli, kao i veterinarskoj i komunalnoj inspekciji. Međutim, do vremena kada su inspekcije izašle na teren, pas je sklonjen i od tada mu se gubi svaki trag.
Prema crnogorskom Zakonu o zaštiti dobrobiti životinja, zabranjeno je obučavati životinje za borbe, organizovati borbe između životinja ili borbe između životinja i ljudi, učestvovati u njima, posjećivati ih, oglašavati i organizovati klađenje i učestvovati u klađenju.

Propisane novčane kazne za ovo djelo su od 800 eura do 25.000 eura za pravna lica i od 60 eura do 3.000 eura za fizička lica.
Uprava policije – CB Podgorica i veterinarska inspekcija su već potvrdile našim organizacijama da im građani mogu dostaviti bilo kakva saznanja o borbama pasa potpuno anonimno bez obaveze da ostavljaju svoje lične podatke.

“Takođe obavještavamo građane da ukoliko dođu u posjed bilo kakvih informacija o ovom psu i ovim aktivnostima na Koniku i u Podgorici, kao i širom Crne Gore, a ne žele da direktno stupe u kontakt sa nadležnim institucijama, mogu se obratiti našoj organizaciji”, naveli su iz organizacije Prijatelji životinja Podgorica.

2 komentara

  1. This design is steller! You obviously know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com