JANOVIĆ: Stigli nasljednici osvajača zlata u Malagi

Najmlađi reprezentativci Crne Gore su pokazali su sazreli i da su dostojni nasljednici najboljih vaterpolista koji su u Malagi osvojili zlatnu medalju, rekao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

On je, povodom osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj, organizovao prijem za najmlađu vaterpolo reprezentaciju Crne Gore u Vili Gorica.

“Iz Crne Gore u Evropu ste odnijeli ponos, prkos i plavetnilo. Plavetnilo mora, slobode i mladosti koja je nezaustavljiva. U Crnu Goru ste vratili medalje i uvjerenje da naš sport čeka još mnogo blistavih dana”, istakao je Janović.

Vaterpolo je, kako je ekao, najtrofejniji sport u Crnoj Gori, i dodao da je sazrela generacija vaterpolista koji su dostojni nasljednici generacije koja je u Malagi osvojila zlato.

“Još od prvog takmičenja, po obnavljanju državne nezavisnosti, u Malagi, na kome smo osvojili zlatnu medalju, Crna Gora se svrstala u svjetski vrh vaterpola. Zbog toga, vaš uspjeh dodatno je značajan”, rekao je Janović.

Kako je kazao, 2008. godine crnogorska reprezentacija je napravila nešto što nije niko nikada, osvajajući zlato na prvenstvu na kome je debitovala.

“Sada, nakon 11 godina, a na složenom jeziku simbola 11 znači zrelost – pokazali ste da su sazreli nasljednici naših najboljih vaterpolista.” rekao je ministar.

Ministar je kazao da su najmlađi vaterpolisti osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu ostvarili status perspektivnih sportista i stekli pravo na jednogodišnju stipendiju Ministarstva sporta i mladih.

“Time se pokazuje da država vodi računa o svojim sportistima i adekvatno vrednuje njihove rezultate”, rekao je Janović.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close