Ovaj mali GEJMER ima 13 godina, i na turniru je zaradio VIŠE OD ĐOKOVIĆA na Vimblondonu!

Kajle Buga Girsdorf iz američke države Pensilvanije osvojio je prvo zvanično Svjetsko prvenstvo u Fortnajtu, popularnoj video igri, i time preko noći postao milioner!

On je sada “teži” od našeg Novaka Đokovića, legendarnog Tajgera Vudsa ili Bruska Kepkea, barem kada je riječ o nagradi osvojenoj na jednom turniru.

Naime, on je osvojio tri miliona dolara igrajući na prvom masovnom gejming događaju u organizaciji tvorca Fortnajta, Epic Games, koji se održao na stadionu Artur Eš u Njujorku.

Poredimo to ovako:

Šampion Fortnajta odnio je kući tri miliona dolara (3,025,900 dolara), 42.000 više nego Novak Đoković (2, 983, 748 dolara), ali i Tajger Vudsa. Jedan od najpoznatijih golfera osvojio je “tek” 2,07 miliona dolara. Što je 50 odsto manje od Buga.

Po svemu sudeći nagrada na esport turnirima je bolja nego od konvencionalnih sportova jer je i golfer Bruks Kepke zaradio 1,980.000 dolara na US PGA golferskom turniru, ali i dalje manje od tinejdžera.

Nagradni fond od 30 miliona dolara za prvenstvo u Fortnajtu, na primjer, isti je kao ovogodišnji FIFA svjetski kup, u ženskom fudbalu.

Dalje, šampioni US Open za muškarce i žene će osigurati 3,85 miliona dolara. S obzirom na ogromnu popularnost Fortnajta, postoji osnov za vjerovanje da će pobjednici Svjetskog kupa naredne godine, pod pretpostavkom da ovo postane godišnji događaj, donijeti više novca od šampiona jednog teniskog Grand Slama.

Međutim, nagradni fond Fortnajt Svjetskog kupa nije bio najveći u esportu. Dota 2 ima najveći. Još prošle nedjelje je dostigla 30 miliona dolara i vjerovatno će porasti još više sledećeg mjeseca.

Svakako, očigledno je da će u budućnosti biti još više milionera “preko noći” rođenih.

(Telegraf Biznis)

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close