OTELI SU NAM DRŽAVU, PISMO, CRKVU, DIJETE IM NE DAM Otac mladog košarkaša Andrije Vukovića: Ja sam ga zadojio srpstvom, ne dam da ga otimaju! - Volim Podgoricu

OTELI SU NAM DRŽAVU, PISMO, CRKVU, DIJETE IM NE DAM Otac mladog košarkaša Andrije Vukovića: Ja sam ga zadojio srpstvom, ne dam da ga otimaju!

Odluka mladog podgoričkog košarkaša Andrije Vukovića da odbije pozive Košarkaškog saveza Crne Gore i igra za nacionalne selekcije Srbije izazvala je buru u košarkaškom svijetu, a njegov otac Vladimir u ekskluzivnom razgovoru za Kurir sport kaže, da je sve što se dešava pokazalo da su Vukovići kao porodica donijeli ispravnu odluku.

Na početku razgovora pitamo, gdje je zapravo problem?

– Problem je što Košarkaški savez Crne Gore ne želi da izda potvrdu da Andrija nije igrao za kadetsku reprezentaciju te zemlje. Umjesto da to urade, oni su nastavili da šalju pozive za pionirsku i kadetsku selekciju. Mi smo to odbijali, kao što nismo prihvatili ni državnu stipendiju, koja im je bila jedan od aduta. Sve smo to odbili jer je Andrija odlučio, a ja želim da ispoštujem tu njegovu odluku – kaže Vladimir.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Kada ste odluku sina saopštili ljudima u KS Crne Gore?

– Ima više od pola godine. I nismo to uradili samo Andrija i ja kao njegov otac. O odluci koju smo donijeli obavijestio ih je i Košarkaški savez Srbije. Iz Beograda je stigao zahtjev da se Andriji izda potrebna dokumentacija. Onda su krenule priče da im Srbija otima djecu?! Andrija nije njihovo dijete. Moje je! A meni je važno da ispoštujem njegovu odluku. To ću uraditi i spreman sam na sve, posebno što sam ljudima iz KSCG poručio da smo ih kao porodica prezreli!

Da se razumijemo. Ja nisam htio nikoga da lažem. Da pričam da smo na putu, a da dijete trenira sa reprezentacijom Srbije. Nismo mi kriminalci. Rekli smo im na vrijeme, baš zato što je odluka zahtijevala određene poteze.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Šta sada?

– Vidjećemo, oni su poručili da su spremni na borbu. I mi smo, jer se radi o sreći našeg djeteta. Koje je rođeno u srpskoj porodici i koje sam ja zajedno sa njegovom majkom zadojio srpstvom. Ne dam da ga truju, Dukljani! Nama Srbima iz Crne Gore prvo su oteli državu, pa pismo, otimaju crkvu! Sad hoće i djecu! E ne dam! Moje dijete će igrati za Srbiju jer to želi! Po cijenu da pauzira, dok se problemi ne riješe neće više igrati za Crnu Goru niti ići na treninge Budućnosti. A oni nama kao porodici ne mogu ništa. Ratom koji vode protiv Andrije samo su nam pokazali da smo donijeli pravu odluku.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

 

Kurir sport / Nenad Kiš

7 komentara

  1. Nije vama ništa oteto, to ste vi oteli Crnoj Gori i Crnogorcima, a momčetu sretan daleki put i sreća u životu u novoj domovini.

  2. Flamentes iskreno volio bih da cujem sta je tebi oteto tvom ocu tvom djedu pradjedu…. i ko je otimao ? Izvini prijatelju meni nisu oteli nista ne dam na svoje poštujem tudje… kako god se ko osjecao to je licni izbor Poštujem ali dok god nas 600000 djelili oni ce zivjeti na račun toga a mi i naša djeca raditi za 200 300 e i pricati o razlikama a ne o istinskim i pravim moralnim vrijednostima… Da li izbor dječaka ili roditelja nzm zelim mu sve najbolje….. nazalost sve ode ….. i sad sve vise shvatam zasto je Marko Miljanov pisao Primjeri Cojstva i Junastva …. pa da smo sta valjali bili bi eseji 🙂

    1. @Useiusvojekljuse – Kad pitaš što je oteto, da ti rečem: Pišete o otimanju crkava, jezika i sl. Možeš da pročitaš sadržaj tomosa kojeg je SPC dobila od Vaseljenske Patrijaršije. Nabrojane su sve eparhije koje čine SPC, a nema nijedna sa teritorije tadašnje CG. A pitaš što je oteto. Danas se ponašate kao da je to vjekovima bilo SPC. Kada je Vuk stvarao jezik, mnogo je prenio sa područja CG. Sad se vi ponašate da su to morali biti Srbi, pa da pripada Srbiji. Narod koji je živio tu ima svoju državu i njemu ništa ne pripada? Mrtvi se ne mogu braniti, pa moraju biti srbi, ali mi smo živi i rekli smo svoje 2006. I ništa se bolje nije živjelo kad je Slobodan birao ko će zastupati CG, tako da vam to nije argument. Samo izgovor

    1. Imas li ti dijete konju jedan da bi znao o čemu se ovdje radi i napadao čovjeka ovako?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com