Podgorica dobila tri nova dječja igrališta - Volim Podgoricu

Podgorica dobila tri nova dječja igrališta

Zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić i direktorica DOO Zelenilo Daca Popović danas su otvorile novo dječje igralište u Bloku V.

“Želim da izrazim zadovoljstvo što danas u Bloku V našim najmlađim sugrađanima i njihovim roditeljima predajmo na upotrebu novo igralište, koje je opremljeno najsavremenijim mobilijarom, a naše kolege iz privrednog društva „Zelenilo“ su se potrudile da kompletnu površinu dodatno oplemene i obogate zelenilom“ istakla je zamjenica Vujačić.

Ona je naglasila da je igralište u Bloku V samo jedno od tri igrališta koje je Podgorica danas dobila dodajući da se drugo nalazi u ulici Svetozara Markovića, a treće na Bulevaru Ivana Crnojevića ukupne vrijednosti 50 hiljada eura.

„Ovo je početak jedne lijepe priče, jer je naša želja da djeci u svakom dijelu grada omogućimo prije svega, adekvatan prostor za igru i razonodu, ali i za socijalnu integraciju i njihov dalji razvoj“ saopštila je Vujačić dodajući da sva igrališta zadovoljavaju i stroge kriterijume kada je u pitanju bezbjednost opreme i mobilijara.

„Imam potrebu da posebno napomenem igralište u ulici Svetozara Markovića koje su djeca i građani koji žive u blizini sami uredili, a Glavni grad je u znak zahvalnosti i odgovornog odnosa učestvovao u njegovoj kompletnoj rekonstrukciji“ istakla je zamjenica gradonačelnika i pozvala građane da čuvaju javne površine, gradski mobilijar i igrališta jer je to imovina svih građana Podgorice, a Glavni grad će znati da cijeni i nagradi odgovoran odnos prema sredini u kojoj žive.

Direktorica DOO Zelenilo Daca Popović je izrazla zadovoljstvo što je privredno društvo na čijem je čelu tokom jula izgradilo tri dječja igrališta i što su na taj način mališani u Bulevaru Ivana Crnojevića, u Bloku V i Ulici Svetozara Markovića dobili nove prostore za igru i zabavu.

“Građani Bloka V nijesu dobili samo igralište, već i novi manji park, jer su pored ugrađenog dječijeg mobilijara dobili i deset novih klupa, deset stabala košćele, dobili i staze od rizle” istakla je Popović, dodajući da su na igralištu u Ulici Svetozara Markovića ugrađene dvije klupe, šest sprava, da je u planu sadnja novog drveća, kao i da je u Bulevaru Ivana Crnojevića postavljeno devet sprava za mališane namijenjene djeci od 3 do 12 godina i dvije klupe.

Ona je, takođe, apelovala na građane da čuvaju mobilijar, jer sredstva koja se ulažu u njegovo održavanje i obnavljanje zbog nesavjesnog odnosa pojedinaca, mogu da budu utrošena u izgradnju novih igrališta u svim djelovima Podgorice.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com