Pokušali da PRENESU 13 KILA DROGE preko Božaja, pali na granici! - Volim Podgoricu

Pokušali da PRENESU 13 KILA DROGE preko Božaja, pali na granici!

Crnogorska policija je kasno sinoć na graničnom prelazu Božaj spriječila pokušaj krijumčarenja 13 kilograma droge.

Rukovodilac podgoričke stanice granične policije Marko Nikčević rekao je da policija uspješno izlazi na kraj sa sve većim rastom prometa putnika i vozila.

I pored velikih sezonskih gužvi, njihovi službenici uspijevaju da održe bezbjednost na visokom nivou, na blagodet svih građana i turista, pa je stanica podgoričke granične policije i sinoć bila na visini zadatka.

“U kasnim večernjim satima, redovnom kontrolom na ovom graničnom prelazu spriiječen je pokušaj krijumčarenja 13 kilograma opojne droge, koja je nađena u putničkom motornom vozilu crnogorskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao albanski državljanin Đ.S.

Moram reći da je i ova aktivnost bila produkt koordiniranog rada naših službenika i drugih segmenata stanice granične policije Podgorica i same Uprave policije”, naveo je Nikčević u izjavi za TV Nova M.

Tokom prošle godine na nivou Crne Gore spriječeno je krijumčarenje nešto više od tri tone narkotika, od toga je 1.200 kilograma zaplijenjeno upravo na prelazu Božaj. Tokom špica turističke sezone graničnoj policiji posao je otežan, pogotovo s obzirom na to da granični promet raste iz godine u godinu.

“Kao što sami možete da vidite – gužva je velika, a statistika govori da je to oko 20 odsto više nego prethodnog mjeseca ili 10 odsto više nego u istom mjesecu prethodne godine. Preko 220 hiljada putnika je bilo prošlog mjeseca, a vozila je bilo preko 70 hiljada, što govori dovoljno samo za sebe. Na svim graničnim prelazima evidentan je rast putnika i vozila. Ulažemo maksimalne napore da promet bude nesmetan, a da se spriječe svi oblici prekograničnog kriminala”, ističe Nikčević.

Kada je u pitanju migrantska kriza, kaže da nema posebnog razloga za zabrinutost, te da policija sa kolegama iz susjednih zemalja radi kombinovanim metodama, pomoću kojih uspješno odvraća nelegalne prelaske granice. Što se tiče same sezone – apeluje na putnike da se prije određivanje maršute kretanja informišu o dužinama zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com