RAD ODBORA POD ZNAKOM PITANJA Jedni prijete bojkotom, drugi još razmišljaju - Volim Podgoricu

RAD ODBORA POD ZNAKOM PITANJA Jedni prijete bojkotom, drugi još razmišljaju

I pored dogovora o ulasku Demokrata u Odbor za reformu izbornog zakonodavstva, tom odboru i dalje prijeti blokada ostatka opozicije. Tako Ujedinjena Crna Gora poziva DF i SDP da povuku svoja četiri predstavnika iz Odbora i tako ga ostave bez potrebne većine za odlučivanje, sve dok se ne ispuni njihov glavni zahtjev – tehnička Vlada.

“Naša molba prema kolegama iz DF-a i SDP-a je da se makar privremeno, dok ne dobijemo sasvim izvjesno sporazum ili ponovo kroz odluku mogućnost tehničke vlade, povuku iz Odbora jer je besmisleno raditi u tuđem interesu, a ovako koncipiran odbor je interes DPS-a. Ako to urade, sve što je učinjeno iza naših leđa će izgubiti smisao i stvoriće se prostor za nove pregovore u hitnoj proceduri u kojima bismo bez uzmaka zatražili tehničku Vladu”, kazao je Goran Danilović.

Prema nezvaničnim saznanjima Televizije Vijesti , ni URA neće učestvovati u radu Odbora, ako to ne učini cjelokupna opozicija. Iz URE su nam nezvanično kazali da ih raduje što međunarodna zajednica radi na rješavanju krize u Crnoj Gori ali da za njih dogovor podrazumijeva i jedinstvenu opoziciju.

Iz DF-a još ne otkrivaju hoće li se vratiti u Odbor te da li će i sa koliko mjesta usloviti svoj povratak. Njihov poslanik Milutin Đukanović juče je na sjednici Administrativnog odbora tražio da imaju tri predstavnika u Odboru, a Demokrate i ostali poslanički klubovi opozicije po jednog.

“Mi ćemo preispitati naše učešće u radnoj grupi. Najnovija namjera da radna grupa bude upotrijebljena da se s njom sruši sporazum o budućnosti i tehnička vlada koja treba da pripemi izbore, kao i da se promijeni sastav radne grupe na štetu opozicije i DF, bitno će uticati na našu odluku vezano za budućnost radne grupe”, rekao je Jovan Vučurović (DF).

Bez ostatka opozicije u izmjene izbornog zakonodavstva, kako kažu, neće kretati ni Demokrate.

“Nećemo ući u Odbor u kojem je samo DPS”, rekao je Momo Koprivica iz Demokrata.

U međuvremenu, u DPS-u gaje nadu da će se stvari preokrenuti.

„Zaista vjerujem da će se cjelokupna opozicija, ali svakako jedan veliki dio opozicije, vratiti dijalogu i da ćemo na taj način stvoriti uslove da niko nema nikakvu sumnju u izbore koji nas čekaju sljedeće godine”, ocijenio je Nikola Rakočević

Odbor mora početi da radi što prije kako bi završio posao do 15. novembra.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com