Svjetsko priznanje za crnogorske nastavnike - Volim Podgoricu

Svjetsko priznanje za crnogorske nastavnike

Crnogorski nastavnici mr Mirsada Bibić Šabotić iz Rožaja, Marina Andrijević Petrović iz Bara, mr Dušanka Duda Vujičić iz Nikšića, Dejana Dizdar sa Cetinja i Senada Đešević i Mirsad Musić iz Plava dobitnici su nagrade za najbiljeg nastavnika svijeta “Global Teacher Awards”.

Ova nagrada se dodjeljuje nastavnicima koji daju poseban doprinos svojoj profesiji. Ta posebnost se ogleda kroz doprinos nastavničkoj profesiji, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou. Nagradu dobijaju oni nastavnici koji obrazuju mlade ljude da budu aktivni članovi društva, nastavnici kojima je učionica tijesna, pa pronalaze adekvatnija mjesta za podučavanje učenika, nastavnici kojima je cilj da oko sebe imaju uspješne kolege pa rado dijele znanja i ideje, nastavnici…

“Crna Gora je i ovim nagradama dokazala da se naš obrazovni sistem kreće u dobrom smjeru, da idemo u korak sa svijetskim trendovima. Na takmičenje za najboljeg nastavnika svijeta konkurišu prosvjetni radnici iz 70 zemalja, a bira se stotinu najboljih. Crna Gora, iako teritorijalno i brojno najmanja država, ima šest profesora među najboljim na svijetu”, kazala je za CdM Dejana Dizdar, jedna od nagrađenih nastavnika.

Nagradu je uspostavio Alert Knowledge Services (AKS) iz Indije, koji radi sa školama iz cijelog svijeta i to na edukaciji: direktora škola, nastavnika, bibliotekara i savjetnika u obrazovanju, sa ciljem izgradnje boljeg društva kroz obrazovanje.

Iz Crne Gore među dobitnicima nalaze se nastavnici: mr Mirsada Bibić Šabotić iz Rožaja, Marina Andrijević Petrović iz Bara, mr Dušanka Duda Vujičić iz Nikšića, Dejana Dizdar sa Cetinja i Senada Đešević i Mirsad Musić iz Plava. Svi oni su odavno prepoznati kao nastavnici posvećeni radu sa mladim ljudima, nastavnici koji su dali doprinos unapređenju obrazovanja u Crnoj Gori i šire, kroz različite aspekte svog rada.

Dodjela nagrada, statua i diploma, će biti upriličena 15. septembra u Nju Delhiju, na svjetskoj obrazovnoj konferenciji “Global Teacher Conclave & Awards 2019”.

“Svi dobitnici nagrada su pozvani na ovu svečanu manifestaciju. Iskreno se nadamo da će šest nastavnika iz Crne Gore prisustvovati ovom događaju i na najbolji način predstaviti svoju državu”, kazala je Dizdar.

Cdm

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com