AMERIKA U ŠOKU Jeziva fotografija masovnog ubice otkriva POZADINU MASAKRA (FOTO) - Volim Podgoricu

AMERIKA U ŠOKU Jeziva fotografija masovnog ubice otkriva POZADINU MASAKRA (FOTO)

Tviter nalog Patrika Krusijusa (21), masovnog ubice iz El Pasa, ugašen je u subotu uveče, nekoliko sati nakon što je svijet obišla vijest o krvavom napadu u “Volmartu” u kojem je ubio 20 osoba i ranio na njih desetine. Jedna fotografija, koju je navodno objavio na Tviteru u danima prije napada, možda otkriva pozadinu maskra.

Naime, Krusijus je na tvom nalogu objavio fotografiju na kojoj je oružjem ispisano prezime aktuelnog predsjednika SAD Donalda Trampa.

FOTO: PROFIMEDIA

Kako prenose američki mediji, Krusijus je fan američkog predsjednika, posebno njegove imigracione politike i stavova o kontroli kupovine oružja.

Tramp se oštro protivi migraciji u SAD, predlaže nove, strožije migracione zakone koji bi favorizovali mlađe, bolje obrazovane radnike koji govore engleski jezik i ukidanje postojećeg sistema dobijanja viza na osnovu porodičnih veza. Takođe, Tramp obećava da će izgraditi zid na granici sa Meksikom, koji će zaustaviti priliv migranata iz Latinske Amerike.

FOTO: PROFIMEDIA

Upravo je i Krusijus veliki protivnik dolaska migranta iz tog dijela svijeta, što je i naglasio u svom rasističkom manifestu, objavljenom 20-ak minuta prije masakra. U dokumentu objavljenom na ozloglašenom forumu 8chain, Krusijus govori o “invaziji Latinoamerikanaca na Teksas”, Krusijus je pomenuo i prvog čovjeka SAD.

Patrik KrusijusFOTO: PROFIMEDIA
Patrik Krusijus
– Znam da će me mediji prozvati “bijelim suprematistom” i okriviti Trampovu retoriku. Ali mediji su čuveni po lažnim vijestima. Njihove objave će ovo potvrditi. Moj plan je nastao prije izbora Trampa – napisao je Krusijus.

Tramp osudio napad

Predsjednik Sjedinjenih Država Donald Tramp osudio je masovnu pucnjavu u trgovačkom centru u El Pasu, nazvavši je “kukavičkim činom”.

– Današnja pucnjava u El Pasu nije samo tragična, već i čin kukavičluka. Znam da svi zajedno u ovoj zemlji osuđujemo današnji odvratni čin. Ne postoje razlozi ni opravdanja koje će ikada opravdati ubijanje nevinih ljudi. Melanijine i moje misli i molitve su s ljudima u Teksasu – poručio je Tramp na Tviteru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com