“HARADINAJ SE U RATNOJ KARIJERI DRŽAO VITEŠKI” Vlada CG demantuje da je ovo izjava premijera Markovića - Volim Podgoricu

“HARADINAJ SE U RATNOJ KARIJERI DRŽAO VITEŠKI” Vlada CG demantuje da je ovo izjava premijera Markovića

Sadržaj koji je 19. jula plasiran putem društvenih mreža, a koji se ovih dana reciklira u političkoj areni, o navodnoj izjavi premijera Duška Markovića povodom ostavke kosovskog premijera Ramuša Haradinaja je lažan i zlonamjeran, saopšteno je  iz Vlade Crne Gore.

“Crna Gora vodi odgovornu vanjsku politiku, stavovi o susjednim zemljama su jasni, i Vlada ih saopštava na lako provjerljiv način. Stoga, osuđujemo lažne vijesti i njihove tvorce, i pozivamo sve društvene aktere, uključujući i medije, da iskažu odgovoran odnos prema ovoj pošasti”, poručuju iz Vlade CG.

Predsjednik nevladine otganizacije “Besmrtni puk” Igor Damjanović je 19. jula na svom Facebooku objavio navodnu izjavu Markovića.

“Šokiran sam ostavkom premijera Kosova Ramuša Haradinaja. Njegovim odlaskom Crna Gora ostaje bez iskrenog prijatelja, koji je tokom obavljanja visoke dužnosti odlično razumio specifičnosti crnogorsko-kosovskih odnosa i dao veliki doprinos uspostavljanju mira i stabilnosti u Regionu.

Duboko vjerujem da se tokom svoje ratne karijere Ramuš Haradinaj držao viteški. Bojim se da ova optužnica novouspostavljenog Međunarog suda pravde u Hagu predstavlja pokušaj destabilizacije Balkana od strane istih snaga, koje su u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine učinile sve da izazovu bratoubilački rat. Kakav je čovjek i vojnik Ramuš Haradinaj dovoljno je rekao prethodni Krivični sud za bivšu Jugoslaviju i Ruandu, koji na njegovo vojničko držanje nije imao nikakvih zamjerki.

Nadam se da će novi kosovski premijer u odnosu prema Crnoj Gori i stabilnosti Regiona nastaviti da korača stazom koju je trasirao Ramuš Haradinaj,” piše u objavi koju je podijelio Damjanović, navodeći a se radi o izjavi Markovića

Damjanović je bio i koordinator pokreta “Ne u rat, ne u NATO”. 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com