U ovih 18 CG opština se VIŠE UMIRE nego što se rađa, a u ovih 8 NIJE BILO RAZVODA - Volim Podgoricu

U ovih 18 CG opština se VIŠE UMIRE nego što se rađa, a u ovih 8 NIJE BILO RAZVODA

U prvih pet mejseci ove godine u Crnoj Goro je rođeno 2.713 osoba, a preminulo 2.838, najnoviji su podaci MONSTAT-a o prirodnom priraštaju u Crnoj Gori.

Ovo ukazuje naalarmantnu činjenicu da je prirodni priraštaj negativan i iznosi -125.

MONSTAT navodi da je negativan prirodni priraštaj zabilježen u 17 crnogorskih opština i to: Andrijevici, Beranama, Bijelom Polju, Cetinju, Danilovgradu, Gusinju, Kolašinu, Herceg Novom, Mojkovcu, Nikšiću, Petnjici, Plavu, Pljevljima, Plužinama, Šavniku, Ulcinju i Žabljaku.

Od 1. januara do 31. maja ove godine broj rođenih u Crnoj Gori je 2.713, od čega 1.395 dječaka i 1318 djevojčica. U istom period preminulo je 2.838 osoba, muškaraca 1.486 a žena 1.352.

Tokom prvih pet mjeseci u Crnoj Gori su sklopljena 1.124 braka, a razvedeno ih je 337.

Razvoda u toku pet mjeeci, prema podacima MONSTAT-a, nije bilo u Andrijevici, Budvi, Gusinju, Mojkovcu, Petnjici, Plužinama, Tuzima i Tivtu.

“Što se tiče migracija i dalje se stanovništvo Crne Gore sa sjevera iseljava u velikom broju. Najviše građana u prvoj polivini godine napustilo je Bijelo Polje, Nikšić i Pljevlja”, navodi MONSTAT.

U želji za boljim živitom najviše njih se doselilo u Podgoricu i Budvu. Kako MONSTAT prati migracije stanovnika samo unutar Crne Gore, nema podataka o tome koliko se građana odselilo van Crne Gore.bebe

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com