MILION IZ DŽEPA GRAĐANA: Porodica predsjednika parlamenta VLADINIM AVIONOM NA ODMORE - Volim Podgoricu

MILION IZ DŽEPA GRAĐANA: Porodica predsjednika parlamenta VLADINIM AVIONOM NA ODMORE

Predsjednik poljskog parlamenta, Marek Kuhćinjski izvinio se svim Poljacima koji su mogli da se osjete uvrijeđenima zato što je avionom i helikopterom vlade prevozio besplatno svoju porodicu iz Varšave u rodni Žešov na jugu Poljske i na skijanje, a čak je jednom avion letio prazan u Varšavu samo zbog njegove supruge.

“Svjestan sam da javnost negativno ocjenjuje takve postupke. Zato želim da se izvinim svima koji su se osjetili uvrijeđeni. Istovremeno, želim kategorično da saopštim da sam postupao u skladu za zakonom”, kazao je novinarima Kuhćinjski.

Afera “Er Kuhćinjski” izbila je prije dvije nedjelje kada je dnevni list Gazeta viborča našao dokaze i objavio da je predsjednik donjeg doma poljskog parlamenta umjesto da se u Žešov, gdje mu je poslanički okrug, ili kada poslom putuje po zemlji kad god može prebacuje redovnim avionskim linijama za koje kao poslanik ima besplatne karte, letio najmanje šest puta sa porodicom vladinim avionom kako bi članovi njegove porodice uštedjeli za prevoz.

Budžet države, odnosno poreske obveznike ti letovi koštali su skoro milion eura, izračunao je nezavisni portal Onet.pl, a Kuhćinjski je prvo pod pritiskom javnosti i lično lidera vladajuće stranke Pravo i Pravda Jaroslava Kačinjskog uplatio 142 eura da bi, kako su novi dokazi izlazili na vidjelo, uplatio još oko 3.700 eura u dobrotvorne svrhe, pošto po poljskim zakonima nije postojala mogućnost da članovi porodice plate prevoz kada lete vladinim avionom.

Kuhćinjski, čiju ostavku je zatražila opozicija zbog toga što je vladinu flotu aviona pretvorio u čarter kompaniju za besplatni prevoz svoje porodice, branio se da su svi letovi imali opravdanje, jer je njegov model rada predsjednika Sejma takav da ne sjedi samo u Varšavi već aktivno radi širom zemlje i u inostranstvu.

Glasanje o zahtjevu opozicije da se smijeni Kuhćinjski zakazano je za petak.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com