Amfilohije kune Vučića, a nije kleo Mila - Volim Podgoricu

Amfilohije kune Vučića, a nije kleo Mila

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović razumije predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića što brani Kosovo, kaže srpski ministar Aleksandr Vulin.

Vulin dodaje da Amfilohije proklinje šefa srpske države Aleksandra Vučića što pokušava da se “protiv volje čitavog zapadnog svijeta izbori za rušenje cjelovitog i nezavisnog Kosova”.

Vulin je, reagujući na nove napade Amfilohija Radovića, koji je optužio Vučića da se bori za vlast, a ne srpski narod i Kosovo, naglasio je da vladika proklinje Vučića ne za ono što je uradio već za ono što on misli da će Vučić uraditi.

“Kada je Crna Gora priznala jedinstveno i cjelovito Kosovo, Amfilohije Radović nije bacio kletvu na Mila Đukanovića, nije ga prokleo ni za rušenje zajednice sa bratskom Srbijom, nije mu rekao ni jednu tešku riječ kada je Crna Gora postala članica NATO saveza koga Radović proklinje u Srbiji. Kada je u Crnoj Gori zabranjena srpska zastava Radović nije prizvao vječno prokletstvo ‘na svog prijatelja Mila Đukanovića'”, kritikovao je Vulin.

On je ukazao da kada mitropolita “otjeraju Šiptari iz Ulcinja i ne daju mu da se sa vjernicima pomoli Bogu, nema ljutnje na inteligentnog političara Đukanovića, a kada se ukidaju granice među Albancima i kada se pravi velika Albanija Amfilohije ne traži od Crne Gore da se suprotstavi njenom stvaranju ili da makar progovori o njoj”.

“Osudu Radovića nije zaslužilo ni to što Crna Gora šalje oficira na proslavu progona i ubistva Srba u Oluji, ali zato nikoga ne šalje da zapali svijeću za pobijene tamo gdje se okupljaju Srbi da žale”, naveo je on.

Vulin ističe da je Vučić jedini državnik u Evropi koji nije svoju zemlju uveo u NATO pakt, jedini koji nije uveo sankcije Rusiji, jedini koji glasno govori o NATO agresiji i zločinima nad Srbima.

“Šta bi bilo sa našim narodom i njegovim svetinjama na Kosovu i Metohiji da nije njegove uporne borbe da država Srbija izdvaja sve više novca i za crkvu i za narod na KiM, šta bi bilo da se Vučić ne suprotstavlja strancima kada bez ijednog ustupka Srbiji traže da kao Đukanović prizna Kosovo? Biti ‘prijatelj Mila Đukanovića’, kako predsjednika Crne Gore naziva Amfilohije, a optuživati bilo koga da voli pare i da je spreman na sve samo da ostane na vlasti, smiješno je i tužno“, poručio je Vulin.

On je naglasio da je Vučić posljednji samostalni državnik na Balkanu, a Srbija samostalna zemlja.

“Ako je to za kletvu, onda je jasno zašto Đukanović ne mora da strahuje od prokletstva. Vučić je okupio sve Srbe na Balkanu, pa i one iz Crne Gore. Odgovor Đukanovića se očekivao ali nije se očekivalo da će Amfilohije Radović potpisati Milovu poruku”, rekao je Vulin.

Agencije

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com