U školu 2. septembra - Volim Podgoricu

U školu 2. septembra

Nastavna godina u Crnoj Gori počeće 2. septembra, a biće završena 12. juna naredne godine, predviđeno je školskim kalendarom za 2019/20. godinu.

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da će nastavna godina za učenike završnog razreda biti završena 20. maja.

“Obrazovno-vaspitni rad organizuje se u četiri klasifikaciona perioda. Prvo polugodište biće završeno 31. decembra, a drugo će početi 27. januara. Drugo polugodište biće završeno 12. juna. Nastava se organizuje u petodnevnoj radnoj sedmici, a u slučaju nadoknade nastavnog radnog dana, nastava se može organizovati i subotom”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Prema Kalendaru, zimski raspust počeće 31. decembra, a završiće se 26. januara, dok će ljetnji raspust početi 13. juna i trajaće do 1. septembra.

“Za učenike koji imaju zaključen individualni ugovor o obrazovanju, vrijeme organizovanja praktičnog obrazovanja ostvaruje se u skladu sa zakonom i individualnim ugovorom o obrazovanju”, saopštili su iz Ministarstva.

Dnevne novine

1 komentar

  1. What your stating is absolutely correct. I know that everybody need to say the identical thing, but I just assume that you put it in a way that everybody can fully grasp. I also really like the photos you set in here. They suit so effectively with what youre hoping to say. Im confident youll attain so many folks with what youve received to say.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com