“Volim svoju zemlju i uvijek sam srećan kada obučem nacionalni dres” - Volim Podgoricu

“Volim svoju zemlju i uvijek sam srećan kada obučem nacionalni dres”

Nikola Vučević bi trebalo sjutra da se priključi reprezentaciji u Kolašinu i počne pripreme za Mundobasket u Kini. Tako je prošle sedmice najavio selektor naših košarkaša Zvezdan Mitrović.

Po završetku sezone u NBA ligi, dugo je trajala neizvjesnost oko njegovog učešća na Svjetskom prvenstvu.

Međutim, nakon što je potpisao novi ugovor sa Orlandom, Vučević je odlučio da predvodi reprezetaciju na debitantskom nastupu na Svjetskom prvenstvu, za razliku od mnogih drugih NBA zvijezda.

“Volim svoju zemlju i uvijek sam srećan kada obučem nacionalni dres. Velika je šansa da se na svjetskoj sceni takmičim u crvenom dresu”, kazao je Vučević u razgovoru za sajt FIBA.

Crna Gora je bez Vučevića izborila vizu za Svjetsko prvenstvo, nakon sjajno odigranih kvalifikacija Dubljevića, Nidama, Ivanovića i drugova. U Kini će naša selekcija biti jača za našeg NBA asa, čime će šanse “crvenih” da prođu grupu biti veće.

“Imamo mnogo energije, motivacije i možemo da napravimo velike stvari u Kini. Možemo da iznenadimo mnogo ljudi, mnogo timova, jer idemo u Kinu da pokažemo da šta možemo. Cilj je da prođemo u sljedeću rundu i da budemo dugo u Kini. Imamo odličnu i talentovanu grupu igrača, sa samo dvojicom koji imaju preko 30 godina i želimo svijetu da pokažemo da je crnogorska košarka veoma konkurentna”, dodaje Vučević.

Rivali Crne Gore u grupi su Grčka, Novi Zeland i Brazil. Vučević ističe da su Grci favoriti…

“Kada pogledate njihov roster, sa momcima poput Janisa Adetokunba, Nika Kalatesa i mnogih ostalih igrača, oni su među najboljima timovima na turniru. Imaju mnogo talenta i iskustva. Brazil ima mnogo igrača koji su posljednjih godina stekli iskustvo na svjetskom nivou, i oni su, takođe, konkurentni. I Novi Zeland je dobar tim, uvijek igra jako i bori se da ima najbolji mogući rezultat na svakom takmičenju”, kazao je centar Orlanda.

“Grupa je veoma teška, ali ćemo mi dati sve od sebe da prođemo dalje. Grčka je favorit u grupi za prvo mjesto, a borba za drugo mesto će biti veoma napeta”, dodao je Vučević.

Centar Orlanda je bio najbolji igrač te franšize u prethodnoj sezoni, Orlando je predvodio do plej-ofa nakon sedam godina, a igrao je i na Ol-star meču. Tokom protekle sezone je po meču bilježio 20,8 poena, 12 skokova i 3,8 asistencije.

“Veoma dobro se osjećam poslije sezone koju sam imao. zadovoljan sam svojom igrom. Zato sam veoma uzbuđen što ću pomoći reprezentaciji ovog ljeta. Trebaće mi malo vremena da se naviknem na nivo FIBA igranja, ali spreman sam za pripreme i za početak takmičenja”, istakao je Vučević.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com