POČEO SASTANAK: Samo 7 od 39 poslanika opozicije prisutno (VIDEO UŽIVO) - Volim Podgoricu

POČEO SASTANAK: Samo 7 od 39 poslanika opozicije prisutno (VIDEO UŽIVO)

Sedam od ukupno 39 poslanika koji su potpisali Sporazum o budućnosti prisustvuje sastanku koji je organizovao pokret Odupri se 97000.

Demokratski front, Socijaldemokratska partija, dio SNP-a, Ujedinjena Crna Gora, ali i pojedini nezavisni poslanici nisu došli.

Sastanku prisustvuju predstavnici URA i Demokrata, ali ne i lideri Dritan Abazović i Aleksa Bečić. Prisustvuje i lider Radničke partije Janko Vučinić, te poslanici Anka Vukićević, Aleksandar Saša Damjanović i Danijela Pavićević.

Lider pokreta “Odupri se” Džemal Perović je rekao da je Sporazum o budućnosti jedini put za mirnu smjenu vlasti, ako se ide legalnim tokom.

On je kazao da i dalje stoje iza Sporazuma i da nije u redu da opozicija njime maše kao batinom u svojim međusobnim obračunima.

Poslanik Aleksandar Damjanović kazao je tokom sastanka da želi da vidi sve opozicionare na okupu u iskrenom razgovoru i pozvao je da se obustavi rat unutar opozicije.

“Jesmo li sada bliže theničkoj vladi i hoćemo li bojkovati sve izbore ako je ne bude”, pitao je Damjanović.

Lider Radničke partije Janko Vučinić tvdi da je situacija komplikovana i da Briselskom planu nedostaje pitanje tehničke vlade.

“Ipak, u planu ne piše da tehnička vlada ne postoji. Zato, kada počne sa radom Odbor, potrebno je da u njemu bude većina opozicionara. Ako tako ne bude, to ide u prilog DPS-u. Moramo primorati DPS da prihvati tehničku vladu. Bez toga bi sav posao bio uzaludan”, naveo je Vučinić uz odjenu da je bojkot rješenje ako nema tehničke vlade.

Poslanica Anka Vukićević ponovila je  da bez tehničke vlade nema izlaska na izbore.

Sporazum o budućnosti su 30. marta, na Trgu nezavisnosti, potpisali poslanici crnogorske opozicije, njih 39, i predstavnici pokreta “Odupri se”.

Potpisnici traže ostavku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, vrhovnog državnog tužioca (VDT) Ivice Stankovića, specijalnog državnog tužioca (SDT) Milivoja Katnića, direktora Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Sretena Radonjića i rukovodstva RTCG.

DF nije došao na sastanak, a zbog čega objasnili su u saopštenju:

VEČERAS SASTANAK ODUPRI SE 97000 Dolaze Demokrate i Demos, DF neće zbog Demokrata

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com