“AKO NE UĆUTIŠ DOBIĆEŠ METAK!”: Nepoznati čovjek napao pištoljem MILICU kojoj su htjeli da ukradu bebu - Volim Podgoricu

“AKO NE UĆUTIŠ DOBIĆEŠ METAK!”: Nepoznati čovjek napao pištoljem MILICU kojoj su htjeli da ukradu bebu

Porodilja Milica Pendić (25) iz Vrnčana koja je tvrdila da je njeno dijete tipovano za otmicu, povrijeđena je danas kada se vraćala sa skidanja konaca poslije carskog reza. Nju je napao nepoznati čovjek sa pištoljem.

Prema izjavi koja je dala policiji, a koju je potvrdio član vladine komisije za ispitivanje sumnji na nestanak djece u Srbiji Radiša Pavlović, uhvaćena je za usta, odvučena u žbunje i udarena ručkom pištolja prilikom čega je zadobila čvorugu na potiljku.

Porodilja je poslije napada prevezena u Urgentni centar.

Pavlović je još dodao da je napadač porodilji takođe prijetio smrću riječima “ako još jedanput tvoja pričica bude izašla bilo gdje dobićeš metak“.

Na licu mjesta i dalje je policija.

Kada se osvijestila ušla je u kapelicu u Deligradskoj i pozvala Pavlovića i zamjenika predsjednika Udruženja za istinu i pravdu o bebama Milanku Momčilović, koji su jutros pričali o ovom slučaju.

Milica je u žižu javnosti dospjela nakon tvrdnje da sumnja da je neko pokušao da joj ukrade dijete u porodilištu.

– Kada sam se probudila i zatražila da vidim sina, doktorka mi je rekla da je u inkubatoru, na kiseoniku, i da mora da ostane na neonatologiji. Tvrdila je i da nemam prava da ga vidim, jer joj je radnica Centra za socijalni rad iz Gornjeg Milanovca dala usmeni nalog da ne mogu da vidim dijete, niti da ga iznesem iz bolnice . Ni narednih pet dana, koliko sam bila u bolnici, niko od osoblja nije mi dozvolio da vidim dijete, a svi su se pozivali na taj usmeni nalog socijalne radnice iz Milanovca. Petog dana otpuštena sam iz bolnice ne vidjevši sina – rekla je Milica.

Njena borba se nastavila, ona se obratila Radiši Pavloviću članu vladine komisije za ispitivanje sumnji na nestanak djece u Srbiji.

Već sjutradan je uslijedio sastanak Pendića i Pavlovića sa direktorom i radnicom Centra za socijalni rad u Gornjem Milanovcu, koja je prethodnih mjeseci kontaktirala sa njom i od nje tražila medicinsku dokumentaciju o trudnoći.

Milica PendićFoto: Facebook/Milica P.

Tek poslije tog sastanka Milica je otišla u Kragujevac i prvi put vidjela sina. Zbog svega što se dešavalo, ona je isticala da ima razloga da vjeruje da je dijete “tipovano” za usvajanje u inostranstvu

Izvor: Večernje novosti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com