BOSANSKI KANIBAL NA PSIHIJATRIJI KOJA JE KAO HOTEL: Sjekirom ubio majku i JEO NJENO TIJELO, a društvo mu pravi UBICA SVOJE PORODICE (FOTO) - Volim Podgoricu

BOSANSKI KANIBAL NA PSIHIJATRIJI KOJA JE KAO HOTEL: Sjekirom ubio majku i JEO NJENO TIJELO, a društvo mu pravi UBICA SVOJE PORODICE (FOTO)

Krajiški kanibal Sabahudin Velić, koji je sjekirom ubio majku Nasihu (60) pa je djelimično pojeo, kao i Anto Niče iz Livna, koji je zaklao tri člana svoje porodice, ostaju do daljnjeg na čuvanju i liječenju u Zavodu za forenzičku psihijatriju na Sokocu.

Sudija Opštinskog suda u Bosanskoj Krupi donio je prije nekoliko dana, posle obavljenog postupka i saslušanja tima vještaka neuropsihijatara, rješenje o nastavku liječenja Velića na Sokocu.
FOTO: AVAZ.BA
“Odmah po donošenju rješenja obavijestio sam Vladu Unsko-sanskog kantona da obezbijede novčana sredstva koja se moraju uplatiti Zavodu na Sokocu”, rekao je za Avaz Sead Komić, predsjednik Opšinskog suda i Bosanskoj Krupi.

Velić se već šest mjeseci nalazi na Sokocu, a tamo najduže može da ostane godinu dana. Zatim će ponovo biti provjereno njegovo zdravstveno stanje i biće obezbijeđen novac njegovo liječenje. Prema pravilima Zavoda na Sokocu, dan liječenja za jednog pacijenta košta 100 maraka. Svaki kanton mora da obezbijedi sredstva za lečenje svog osuđenog psihopate.

FOTO: AVAZ.Ba Anto Niče
I iz Opšinskog suda u Livnu potvrđeno je da se trostruki ubica iz njihovog kantona Anto Niče takođe nalazi na Sokocu.

“Anto Niče je još na liječenju na Sokocu. Svakih šest mjeseci se vrši provjera”, rekla je Marija Vila-Robović, sekretarica u Opštinskom sudu Livno.

Prema podacima Zavoda za forenzičku psihijatriju na Sokocu, trenutno se u njihovoj ustanovi liječe 92 osobe i nisu svi osuđeni ubice.

 FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/JZU ZAVOD ZA FORENZIČKU PSIHIJATRIJU SOKOLAC
Stravičan slučaj u Mahmić Selu kod Bosanske Krupe otkriven je kad se Sabahudin Velić 14. septembra prošle godine sam predao policiji u Sarajevu i ispričao da je u dvorištu porodične kuće sjekirom ubio majku Nasihu. Onda je otišao na molitvu, a posle je tijelo prebacio na drugo mjesto i zapalio ga. Pošto nije izgorjelo kako je očekivao, pokopao je majku na drugom mjestu, pa je opet iskopao i prebacio u garažu. Tamo ju je istranžirao da bi odvojio kosti od mesa, koje je zatim jeo.

Kad je o Antu Niči riječ, on je zločin počinio 30. oktobra 2015. posle povratka iz zatvora, gdje je bio pritvoren zbog porodičnog nasilja. Kad je došao kući, sa čak 35 uboda kuhinjskim nožem ubio je majku Lucu (66), gluvonijemog brata Matka (46) ubio je sa osam uboda, a njegovu takođe gluvonijemu suprugu Sandru (44) izbo je šest puta i pobjegao. Predao se samo iz straha da ne bude ubijen prilikom potjere.

 

Avaz.ba

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com