POČELE PRIPREME: Budućnost sa ,,skrivenim” ambicijama u novu sezonu - Volim Podgoricu

POČELE PRIPREME: Budućnost sa ,,skrivenim” ambicijama u novu sezonu

Košarkaši Budućnost Volija počeli su danas pripreme za novu sezonu.

Početak nije u sastavu u kome će se “plavi” predstaviti, jer je od pojačanja za sada došao samo Martinš Mejers, a Nikola Ivanović, Suad Šehović i Petar Popović su nacionalnom timu Crne Gore.

“Volio bih da su sva pojačanja uz mene, ali to nije bilo moguće”, kazao je trener Slobodan Subotić.

Skot Vud dolazi 11. avgusta, Skot Bamford dan kasnije, a Hasan Martin 15. avgusta.

“Imamo pet novih igrača, dosta je promjena i zato sam tražio da rano počnemo pripreme, da imamo dovoljan broj kontrolnih mečeva. Čeka nas izazovna sezona u ABA ligi i Evrokupu, ali svakim danom se uvjeravam da sam došao u veliki klub. Velika je želja da se naprave dobre stvari”.

Trener je zadovoljan urađenim u prelaznom roku.

“Kao što sam rekao, nisam htio da dovodimo igrače samo na osnovu imena i statitiske, već igrače koji su, po mom mišljenju, spremni da se bore za klub i ciljeve, a ne da igraju za sebe. Ostala nam je još jedna pozicija – plejmejkera, za koju za sada nemamo sreće. Bili smo blizu potpisa dobrih igrača i velikih imena, ali su se u zadnji čas predomislili, čekajući neke druge ponude. Na ostalim pozicijama smo dobro pokriveni”, rekao je Subotić, potvrdivši da je jedna od opcija Džastin Hobs.

Ambicije su, kako je rekao Subotić, skrivene…

“Imao sam sastanak sa igračima i ambicije, želje, snove i ciljeve – ostavio bih među nama. Želio bih da moja ekipa igra hrabru košarku, da se bori… To želim da vratim ovoj ekipi. Ne želim da govorim o prošlosti, ali dobro znam gdje dolazim i šta je krasilo ovaj klub i ovaj kraj godinama”, rekao je Subotić.

Rivali u ABA ligi se pojačavaju…

“Pratimo sve, svi se pojačavaju, ali volim da gledam moj tim i da se spremimo za sezonu. Konkurencija je jaka, svi žele da dođu daleko, ali mi moramo da se skoncterišemo na naš rad. Moj zadatak i najteži posao je da napravi hemiju u ekipu”, rekao je Subotić.

Budućnost će do 14. avgusta trenirati u Podgorici, zatim se seli u Kolašin.

Od 25. do 30. avgusta “plavi” su na Kranjskoj Gori, gdje će odigrati prijateljske utakmice sa Himkijem i Nižnjim Novgorodom.

Budućnost će 6. i 7. septembra igrati na “Memorijalu Mirza Delibašić” u Sarajevu, a na turniru će vjerovatno igrati Kluž, Cedevita Olimpija i Gaziantep.

Za 13. septembar je zakazan meč sa Megom Bemax, a prije Super kupa ABA lige (26. – 29. septembar, Zagreb) planiran je i turnir u Turskoj.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com